2016-03-22 12:27:56
Φωτογραφία για ΓΙΑ ΒΕΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ
Συνομιλία με τον βασιλιά του Βελγίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν καταδίκασε τις «βαρβαρικές επιθέσεις» στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος καταδικάζει έντονα αυτές τις βαρβαρικές ενέργειες, στέλνει τα συλλυπητήριά του στον λαό του Βελγίου, ενώ μεταβίβασε στον βασιλιά Φίλιππο την απόλυτη αλληλεγγύη του στους Βέλγους σε αυτές τις δύσκολες ώρες», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Mε την καρδιά, με τη σκέψη μας στις Βρυξέλλες», έγραψε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, στον λογαριασμό του στο Twitter, με αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα το πρωί στη βελγική πρωτεύουσα. Σε σχόλιό του, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία προειδοποίηση, η οποία απευθύνεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η τρομοκρατία, δυστυχώς, λειτουργεί επιλέγοντας συγκεκριμένα σύμβολα».


Εν τω μεταξύ, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις. «Για την ώρα ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ, για απεχθή επίθεση έκανε λόγο ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν. «Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους. Είμαστε στο πλευρό των Βρυξελλών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter. Επίσης, οι εκρήξεις συνιστούν «επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Ευρώπης», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν. «Είναι μια επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Ευρώπης. Δεν θα δεχθούμε ποτέ τρομοκράτες να επιτίθενται στις ανοικτές κοινωνίες μας», πρόσθεσε

Συγκεχυμένες πληροφορίες για θύματα από την έκρηξη στο μετρό

Συγκεχυμένες πάντως είναι οι πληροφορίες για την ύπαρξη θυμάτων από την έκρηξη σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Μάαλμπεκ, ενώ λίγο λίγο νωρίτερα πληροφορίες για 10 νεκρούς μετέδωσε το βελγικό δίκτυο BVTM.

Λίγο αργότερα όμως η βελγική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε στην έκρηξη στο μετρό.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ