2016-04-03 11:02:03
Φωτογραφία για Ξεκινά σήμερα η μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα ενάντια στην ανεργία
ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΡΕΙΑ 220 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

902.gr

Ο χάρτης της πορείας

Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο δήμος της Πάτρας με σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Η εκκίνηση θα δοθεί σήμερα στις 9 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου. Μετά από οκτώ μέρες και αφού διανύσει μια διαδρομή από την Πάτρα έως την Αθήνα, η πορεία θα καταλήξει την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα, στις 6 το απόγευμα, όπου θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος από την Αττική.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση – εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου σηματοδοτώντας την έναρξη της πρωτοβουλίας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Για σήμερα, η πρώτη διανυκτέρευση είναι προγραμματισμένη στο Αίγιο, ενώ αύριο Δευτέρα, η πορεία θα τερματίσει στην Ακράτα.


Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από δεκάδες φορείς που δήλωσαν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους σε αυτή. Ανάλογη ήταν η στάση και όλων των δήμων απ' όπου θα περάσει η πορεία, καθώς προσφέρθηκαν να διαθέσουν υποδομές και μέσα για τις ανάγκες της κινητοποίησης.

Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενούνται τα βράδια σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Παράλληλα, κάθε έξι με επτά χιλιόμετρα της διαδρομής θα υπάρχει στάση όπου θα γίνονται εκδηλώσεις από σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει, να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η πορεία. Αντίστοιχα, κάθε βράδυ, θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ