2016-04-17 21:12:20
Φωτογραφία για ANTE ΓΕΙΑ - Ξεφτιλήστηκε η ΑΕΚ μέσα στην Λιβαδειά...
Σε ένα γήπεδο όπου είχε μόλις μία ήττα στην ιστορία της και αυτή το μακρινό 1994, η ΑΕΚ υπέστη τεράστιο κάζο, καθώς ηττήθηκε με 3-0 (!!!) από τον Λεβαδειακό! Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από δύο... αυτογκόλ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (39' και 40'). Με την έναρξη του β' μέρους ο Μπουονανότε είχε δοκάρι (52'), αλλά ο Μάντζιος στο 64' έδωσε τη χαριστική βολή!

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι ο Λεβαδειακός έγινε η δεύτερη ομάδα που έκανε νταμπλ επί της ΑΕΚ μέσα στη χρονιά. Το είχε πετύχει πρώτος ο Αστέρας Τρίπολης.Η μάχη των πάγκων: Ο Δημήτρης Φαράντος παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-2-3-1. Ανάλογη διάταξη χρησιμοποίησε και ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος ξεκίνησε ως στόπερ τον Λαμπρόπουλο, δεξί μπακ τον Μπακάκη και σε θέση αμυντικού μέσου τον Τζανετόπουλο, βάζοντας τον Μάνταλο αριστερά και τον Μπουονανότε δεκάρι.

Α' ημίχρονο: Η Ένωση ξεκίνησε ορεξάτη το ματς. Ανέλαβε από νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού και δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Όμως ο Μπαρμπόσα και ο Μπουονανότε δεν κατάφεραν να βρούνε το στόχο.


Το εντυπωσιακό 76% κατοχής της μπάλας, αποδείχθηκε ανούσιο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα σε δύο λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκε ισάριθμα αυτογκόλ (το πρώτο μετά από τρελή καραμπόλα και το δεύτερο από προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας) και ήρθαν τα πάνω κάτω!

Β' ημίχρονο: Ο Γκουστάβο Πογιέτ άλλαξε από τα αποδυτήρια πρόσωπα και σχηματισμό. Έξω οι Τζανετόπουλος και Μάνταλος, μέσα οι Βάργκας και Τζιμπούρ, με τη διάταξη να γίνεται 4-1-3-2, με τον Γιόχανσον μόνο κόφτη και τον Αλγερινό δίπλα στον Πέκχαρτ.

Ο Μπουονανότε για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Στο 52' σημάδεψε το οριζόντιο του Μοσχονά και μετά η ΑΕΚ «έσβησε». Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 64' από τον Μάντζιο, ο οποίος έκανε πλάκα στους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και τον Μπαρόχα, ο οποίος έκανε αστεία έξοδο.

Κάποιες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ματς από την Ένωση δεν ήταν ικανές για να αλλάξουν την έκβαση της αναμέτρησης, ούτε την εικόνα των φιλοξενούμενων.

Point of the match: Ο Λεβαδειακός πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας του επί της ΑΕΚ, τη δεύτερη στο γήπεδό του και τη μεγαλύτερη σε έκταση στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, η ήττα αυτή είναι πολύ πιθανό να κοστίσει στην ΑΕΚ τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην περίπτωση που δεν πέσει η ποινή της αφαίρεσης των τριών βαθμών για τα επεισόδια στο Περιστέρι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ