2016-04-17 21:16:07
Φωτογραφία για Η Ελένη Δανηιλίδου στο Game of Tennis
Ο αποκλεισμός από το πρόσφατο FED CUP, το παράπονο για το ότι δεν αγωνίστηκε, τα σχέδια για το άμεσο μέλλον και τα πλάνα για μια δική της οικογένεια Καλεσμένη στην ραδιοφωνική εκπομπή του Focus Fm 103,6 «Game of Tennis» ήταν η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης, Ελένη Δανηιλίδου και παραχώρησε στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μιλώντας κυριολεκτικά για όλους και για όλα! Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία των όσων είπε η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών:

Για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδας στο Fed cup:

Ε.Δ: «Στεναχωρηθήκαμε όλοι γιατί στόχος ήταν να ανέβουμε κατηγορία. Ξεκινήσαμε με πολύ καλές εμφανίσεις. Το κρίσιμο παιχνίδι ήταν αυτό με το Λουξεμβούργο, που είχε μια πολύ καλή ομάδα και κρίθηκε στο διπλό, όπου δεν τα καταφέραμε και αυτό μας στενοχώρησε. Παρόλα αυτά όμως η προσπάθεια που έκαναν τα κορίτσια ήταν εξαιρετική και πρέπει να τα συγχαρώ.  Η αποφάσεις φυσικά ήταν του προπονητή και δεν είμαι η κατάλληλη να απαντήσω γιατί δεν έπαιξα εγώ, μιας και η εμπειρία σίγουρα μετράει σε ένα τέτοιο τουρνουά, αλλά όπως είπα και πριν τα κορίτσια τα έδωσαν όλα».


ΕΡ. Από την πλευρά σου ήσουν έτοιμη να αγωνιστείς ή αντιμετώπιζες  κάποιο θέμα τραυματισμού και δεν ήσουν στο 100%;

Ε.Δ: «Είχα μία ενόχληση στον αγκώνα μου εδώ και 1 ½ μήνα, αλλά για να ακολουθώ την ομάδα σημαίνει ότι ήμουν έτοιμη, αλλιώς δεν θα ήμουν εκεί! Ήμουν πανέτοιμη και το ότι δεν αγωνίστηκα ήταν απόφαση του προπονητή, Σταύρου Μιχαλόπουλου.  Είμαι περήφανη που αγωνίζομαι με τα χρώματα της Ελλάδας και αντιπροσωπεύω τη χώρα μου.  Είναι τιμητικό να παίζεις σε τέτοια τουρνουά, ή σε Ολυμπιακούς και πάντα προσπαθώ να είμαι εκεί!  Φυσικά δε σημαίνει πως αν είχα αγωνιστεί εγώ θα είχαμε κερδίσει τη συνάντηση, άνθρωπος είμαι και εγώ όχι ρομπότ. Πιστεύω πάντως ότι η εμπειρία μετρά σε αυτές τις περιπτώσεις και το είδαμε και με το Λουξεμβούργο που στο διπλό έβαλε μια αθλήτρια η οποία έχει σταματήσει να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι πρώην 41 κόσμου, και έπαιξε για 1 ½ σετ καταπληκτικό τένις! Φυσικά συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά! Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και το ότι δεν πετύχαμε τον στόχο μας δε σημαίνει ότι δεν δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας»!

Για τα σχέδια της για το άμεσο μέλλον:

Η Ελένη Δανιηλίδου όπως είπε θα παραμείνει στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο την επόμενη θα συμμετάσχει σε τρία τουρνουά στην Αττάλεια της Τουρκίας και στη συνέχει θα επιστρέψει και πάλι στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις όπου θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί και πάλι κοντά σε μικρούς τενίστες, κάτι που όπως είπε τη γεμίζει απόλυτα! Η πρώτη από τις πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως αποκάλυψε, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (21-22 Μαΐου) στις εγκαταστάσεις του Avant Garde, στο χωριό της Ειρήνης, σε συνεργασία με την υπεύθυνη της Ακαδημίας, Όλγα Καραγιάννη!

ΕΡ. Πρωταθλητισμός και εξωγηπεδική ζωή συνδυάζονται;

Ε.Δ: «Τα λέγαμε και με τη Μαρία τη Σάκαρη τις προηγούμενες ημέρες…. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο! Πρέπει να είσαι συνεχώς 100% σε αυτό που κάνεις. Ο πρωταθλητισμός σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ ιδιαίτερος και ιδιόρρυθμος. Μηδέν προσωπική ζωή, ρουτίνα με καθημερινές προπονήσεις και έντονη γυμναστική και πάντα με μια βαλίτσα στο χέρι. Η Μαρία, που τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση της τη Βαρκελώνη, μου έλεγε πως δεν έχει κουράγιο για τίποτε άλλο! Αλλά η Μαρία έχει ανεβάσει το παιχνίδι της σε άλλον επίπεδο και αυτές οι σκληρές προπονήσεις φαίνονται μέσα στο γήπεδο».

ΕΡ. Η Λένα Δανιηλίδου έχει και αυτή μηδέν προσωπική ζωή;

Ε.Δ: «Ε όχι και μηδέν»!

ΕΡ. Πώς σκέφτεσαι αύριο μεθαύριο την ζωή σου όταν θα έχεις κλείσει την πόρτα του τένις; Έχεις την οικογένεια στα πλάνα σου;

Ε.Δ: «Φυσικά και είναι γιατί μου αρέσουν τα παιδιά. Τώρα πως θα τα φέρει η ζωή δεν μπορώ να το ξέρω!

ΕΡ. Δε θα σε ρωτήσω αν είσαι ερωτευμένη Ε.Δ: «Είμαι καλά και ευτυχισμένη!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ