2016-06-07 16:55:47
Φωτογραφία για Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση όσοι παραμένουν απλήρωτοι! Όλες οι εξελίξεις
Τρίτη 7 Ιούνιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Επίσχεση από Τετάρτη 8 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.

Παρότι η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ είχε πει στους συμβεβλημένους γιατρούς πως όποιος κάνει επίσχεση θα χάσει τη σύμβασή του, νομικά φαίνεται πως ο κλάδος είναι πλήρως καλυμμένος. Δείτε ΕΔΩ τι είχε πει ο Σωτήρης Μπερσίμης: «Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Πληρώνουμε ! Κόβονται οι συμβάσεις στους γιατρούς που θα κάνουν επίσχεση»

Οι γιατροί μέσω της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν επίσχεση από τις 8 Ιουνίου όσοι δεν έχουν εισπράξει ακόμη τις οφειλές του Ιανουαρίου. Όσοι έχουν πληρωθεί για τον Ιανουάριο θα συνεχίσουν κανονικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους ασφαλισμένους.

Πάντως πλησιάζει και ο χρόνος που θα πρέπει να εξοφληθεί και ο Φεβρουάριος καθώς στις 20 Ιουνίου καθίστανται ληξιπρόθεσμα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και γι αυτόν το μήνα. Βέβαια ρευστό δεν αναμένεται να δούνε άμεσα για τον Φεβρουάριο οι γιατροί.


Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έψαχνε εναγωνίως τα 6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στις επισκέψεις ενός μήνα για να τα καταβάλει στους γιατρούς, καθώς το ταμείο του Οργανισμού είναι απολύτως άδειο. Και αυτό διότι και αυτή τη φορά δόθηκαν τα αποθεματικά στα ταμεία του κράτους για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκουεπισημαίνει μέσω του HealthReport.gr ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα σταθερό πλαίσιο πληρωμών προς τους γιατρούς οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και τη δαμόκλειο σπάθη του ασφαλιστικού που εκτοξεύει τις υποχρεώσεις του κλάδου στα ύψη.

Ταυτόχρονα στα κάγκελα είναι ο κλάδος για τον τρόπο ελέγχου των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως εξηγεί στο HealthReport.gr η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου:

«Υπάρχει ένα ασαφές πλαίσιο ελέγχου των δαπανών καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν αποσαφηνίζει ποια μεθοδολογία ακολουθείται για την εκκαθάριση. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα αφού η όλη διαδικασία ενέχει το στοιχείο της αδιαφάνειας και κόβονται δαπάνες χωρίς να γνωρίζουμε ποια κριτήρια λαμβάνονται υπ όψιν»

Πάντως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι στα κάγκελα καθώς θεωρούν ότι υπάρχει μια απόλυτη αδιαφορία του κράτους για τον ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικές είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την τοποθέτηση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ τι είπε πριν λίγα 24ωρα: «Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ για συμβεβλημένους γιατρούς: «Όποιος θέλει μένει, αλλιώς φεύγει»!

Οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θεωρούν ότι οι ιδιώτες γιατροί σιγά σιγά οδηγούνται στη χρεοκοπία προς όφελος των μεγάλων κέντρων καθώς οι μικροί δεν αντέχουν τις οικονομικές ασφυκτικές πιέσεις. Άλλωστε οι φόβοι τους εστιάζονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει το δημόσιο τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά μέχρι τότε να αφήσει χρεοκοπημένους τους ιδιώτες γιατρούς.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ