2016-06-14 09:29:20
Φωτογραφία για Ο Τραμπ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ τους δημοσιογράφους της Washinghton Post από την εκστρατεία του
Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία του δεν θα χορηγεί πλέον διαπιστεύσεις τους δημοσιογράφους της Washington Post. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκκεντρικός Τραμ, υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, κάνει... "μουτράκια" και αντίποινα σε μέσα ενημέρωσης!

«Λόγω της απίστευτα ανακριβούς κάλυψης της εκστρατείας Τραμπ, η οποία έχει σπάσει ρεκόρ, ανακαλούμε άμεσα στις διαπιστεύσεις της ανέντιμης και τσαρλατάνικης εφημερίδας Washington Post», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του υποψηφίου, να ταξιδεύουν μαζί του ή να είναι παρόντες σε συνεντεύξεις Τύπου και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες απαιτείται διαπίστευση.

Η εκστρατεία του Τραμπ, σε ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι οι δημοσιογράφοι της Ποστ «δεν έχουν καμιά δημοσιογραφική ακεραιότητα και γράφουν ψεύδη σχετικά με τον κ. Τραμπ. Ο κ. Τραμπ δεν νοιάζεται αν ένα ρεπορτάζ είναι αρνητικό για το πρόσωπό του, αλλά πρέπει να είναι τίμιο». Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο η εκστρατεία ενός υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ να αρνείται να διαπιστεύσει εργαζόμενους σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς.


Εκτός από την Washington Post, οι συνεργάτες του Τραμπ επανέλαβαν και τις κατηγορίες τους κατά του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Amazon.com.

«Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις της Washington Post δεν αποτελεί τίποτε λιγότερο από μια αποκήρυξη του ρόλου ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου», ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας Μάρτι Μπάρον σε ανακοίνωσή του.

«Επειδή η κάλυψη δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο υποψήφιος, ένας ειδησεογραφικός οργανισμός αποβάλλεται. Η Post θα συνεχίσει να καλύπτει τη δραστηριότητα του Ντόναλντ Τραμπ όπως το κάνει συνεχώς—με τιμή, με εντιμότητα, με ακρίβεια, με ενέργεια και χωρίς να ταλαντεύεται. Είμαστε υπερήφανοι για την κάλυψή μας και θα τη συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

Πάντως, πηγή από στην εκστρατεία του Τραμπ ανέφερε πως η ανάκληση των διαπιστεύσεων ίσως είναι προσωρινή και υπενθύμισε ότι το ίδιο είχε συμβεί με τους δημοσιογράφους άλλων μέσων ενημέρωσης, όπως το Politico, αλλά ο υποψήφιος κατόπιν άλλαξε την απόφασή του.

Ωστόσο ο Μπεν Σμιθ, διευθυντής του Buzzfeed, δήλωσε πως και στο δικό του μέσο έχει απαγορευτεί να καλύπτει τις επίσημες εκδηλώσεις του Τραμπ, ενώ και η Huffington Post με μήνυμα στο Twitter "καλωσόρισε" τη Washington Post στο.. club εκείνων που έχουν αποκλειστεί από τον Τραμπ!

Ο Τραμπ φέρεται να εξοργίστηκε λόγω ενός κειμένου που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Washington Post και τον εμφάνιζε να «συνδέει» τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με τους τζιχαντιστές μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ορλάντο. Ο αρχικός τίτλος του κειμένου, «Ο Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται πως ο πρόεδρος Ομπάμα ενέχεται στο μακελειό στο Ορλάντο», διορθώθηκε σε «Ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να συνδέει τον πρόεδρο Ομπάμα με το μακελειό στο Ορλάντο», μέσα σε μια ώρα από την ανάρτησή του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ