2016-06-15 07:09:07
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο τρόπος να «ανέβεις» όταν τα βλέπεις όλα μαύρα!
Πόσες φορές νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και είσαι έτοιμη να τα παρατήσεις; Αρκετές. Ακόμα και μέσα σε μια μέρα! Όταν... βλέπεις τα πράγματα μαύρα τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι εύκολο και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα ή τουλάχιστον πολλά χρήματα!

Σύμφωνα με έρευνα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η γυμναστική έχει θετική επίδραση στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον σχεδιασμό στρατηγικών συναισθηματικής ρύθμισης. Στην έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cognition and Emotion, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου να μετρηθεί το άγχος και η διάθεσή τους και να αξιολογηθούν οι τάσεις τους να αντιδρούν στα συναισθήματά τους. Όπως αποδείχθηκε η αερόβια γυμναστική δεν μπορεί να εμποδίσει τη θλίψη, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να την ξεπεράσουμε.

Σημειώνεται ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθά στη μετρίαση των αρνητικών συναισθημάτων των ατόμων οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να τα ελέγξουν, αλλά και να ενισχύει τη συναισθηματική υγεία, γενικότερα -γεγονός που την καθιστά υποψήφιο εργαλείο θεραπείας, συμπληρωματικό των παραδοσιακών ψυχολογικών προσεγγίσεων
. «Οι συμμετέχοντες που είχαν πρόσφατα συμπληρώσει τη μισάωρη αερόβια άσκηση, επηρεάστηκαν λιγότερο από αυτές τις αρχικές δυσκολίες στη ρύθμιση των συναισθημάτων τους, καθώς μέχρι το τέλος της μελέτης ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη θλίψη, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ασκηθεί», δηλώνουν οι ερευνητές!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ