2016-06-15 15:32:19
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...
Μοναδική ανάλυση από το Νίκο Αλέφαντο στο "30meresmpala" για το Euro της Γαλλίας.

Aναλυτικά : 

Είδα όλα τα ματς της πρώτης αγωνιστικής και θα σας πω ποιες ομάδες με εντυπωσίασαν από τις μεγάλες και από τις μικρές.

Στην Αγγλία έκανε τραγικά λάθη ο προπονητής. Πρώτα απ΄ όλα δεν μπορώ να βλέπω ολόκληρη Αγγλία να μην έχει έναν έξω δεξιά και να παίζει ο Λαλάνα. Αυτός είναι για να παίζει ...κόφτης! Δεν είναι ο αέρινος πλάγιος, η Αγγλία έχει βγάλει παικταράδες εκεί στο παρελθόν. Και ο Στέρλινγκ από την άλλη πλευρά δεν τράβηξε. Ούτε ο φορ ο Κέιν. Δεν γίνεται κύριε να έχεις τέτοιους μπροστά και να αφήνεις έξω τον Βάρντι. Αδιανόητο ότι δεν έπαιξε καθόλου ο Βάρντι, ο Νο1 κυνηγός στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος, αέρινος, έδωσε τον τίτλο στη Λέστερ.

Ο μόνος προπονητής για τον οποίο σας είχα πει πριν το Euro, ο Κόντε, τα πήγε πολύ καλά. Έδειξε πόσο καλά μπορεί να παίξει το 5-3-2, έξυπνα, το είχε δείξει και στη Γιουβέντους, θα το κάνει και στην Τσέλσι πιστεύω, πάει να πάρει με πολλά λεφτά τον Μπονούτσι να τον κάνει αρχηγό πίσω στο 5-3-2.


Με όχι μεγάλους παίκτες σαν το παρελθόν της η Ιταλία, μου έδειξε ότι έχει ομάδα πολύ καλά στημένη, ωραίοι οι στόπερ, ωραία τα μπακ, ωραία τα χαφ, και μπροστά 2 κυνηγοί. Όταν αμύνεται, έχει 8 παίκτες πίσω από την μπάλα και τον τερματοφύλακα 9! Με Πελέ σέντερ φορ, καλό κορμί, καλός γκολτζής. Όλα ξεκινάνε από τα τρία στόπερ Μπαρτζάλι, Μπονούτσι ταχύτατο και εγκέφαλο, Κελίνι με την πείρα.

Η Γερμανία για εμένα δεν είναι η παλιά Γερμανία, βασίζεται στον Γκέτσε που δεν τον πίστεψαν στην Μπάγερν, όλες οι φάσεις όμως για το γκολ πάνε στον Μίλερ. Πίσω έχει προβλήματα, τους κρατάει ο Νόιερ. Δεν τη βλέπω ακατανίκητη. Η Μπάγερν έχει παικταράδες ξένους που λείπουν από την εθνική Γερμανίας. Λεβαντόφσκι, Ριμπερί, Ρόμπεν, Ντούγκλας.

Τρεις ομάδες με εντυπωσίασαν. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Για τη Γαλλία είχα πει και πριν το Euro ότι είναι πολύ καλή ομάδα, γρήγορη ομάδα. Με Κριεζμάν-Ζιρού, καλοί παίκτες μπροστά, παίζει πολύ καλά το 4-4-2, ο Ντεσάν έχει καλά χαφ, φισέκια χαφ, από τα καλύτερα χαφ στον κόσμο ο Καντέ της Λέστερ, ο Ματουιντί, ο Πογκμπά κ.λπ.. Πάει για μεγάλα πράγματα η Γαλλία.

Το Βέλγιο πολύ ταλέντο, παικταράδες, υπεροχή, κατοχή, αλλά πίσω ήταν διαλυμένοι. Ο προπονητής ανεκδιήγητος. Δεν παίζουν έτσι με τέτοιους παικταράδες κύριε. Έχεις τεχνική, έχεις ταχύτητα, δεν έχεις βαριά φανέλα, αυτοί οι παίκτες σου προσφέρουν τη δυνατότητα να τους παρατάξεις έξυπνα στην τακτική και να δαγκώσουν τον αντίπαλο, κλείσε τους χώρους ρε.

Η Ισπανία ήταν πολύ καλή, πάει πολύ καλά ο Μοράτα, επικίνδυνη ομάδα, ο Χουάν Φραν από τα δεξιά έφτιαχνε παιχνίδι, ο Πικέ πολύ καλός, τα χαφ σε πολύ καλή κατάσταση ο Μπουσκέτς και ο Ινιέστα, έξω δεξιά βάζει τον Σίλβα να κάνει τις διαδρομές του Μέσι!

Όπως παίζει ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα, ξεκινάει από δεξιά αλλά χώνεται σε θέση φορ, το ίδιο κάνει και ο Σίλβα. Αφήνει τη θέση του και πάει να χωθεί στα φορ. Και καλύπτει το χώρο του από δεξιά ο Χουάν Φραν το μπακ, όπως κάνει ο Άλβες στην Μπαρτσελόνα.

Από τις μικρές μού έκανε εντύπωση η Ισλανδία. Καλοί παίκτες και γάτος προπονητής με ένα 4-4-2 πολύ δουλεμένο, εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, δεν δίνουν χώρους και φεύγουν ταχύτατα μπροστά. Μπορούν να σου κάνουν ζημιά. Εξουδετέρωσαν τον Ρονάλντο ο οποίος μετά τον τραυματισμό του είναι πεσμένος, δεν έχει τα μπασίματα που είχε.

Έχει καλή ομάδα όμως η Πορτογαλία, αν ανέβει ο Ρονάλντο μπορεί να κάνει πράγματα αυτή η ομάδα. Έχει καλούς παίκτες.

Πάντως οι Ισλανδοί παρ΄ ότι πολύ μικρή χώρα με εντυπωσίασαν. Και ο Φινμπόγκασον έτσι όπως τον είδα, πολύ ανεβασμένος ήταν, μακάρι να έπαιζε έτσι στον Ολυμπιακό.

Η άλλη μικρή ομάδα που μου άρεσε ήταν η Αλβανία. Στήθηκε καλά, τρέξανε πολύ, έπαιζαν με 10 παίκτες από το 36΄, πολύ καλός ο Κάτσε του ΠΑΟΚ, έκανε αισθητή την παρουσία της αυτή η ομάδα, δεν είναι της πλάκας. Και στο τέλος αδικήθηκε, δεν τους έδωσαν καθαρό πέναλτι να ισοφαρίσουν, είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία στο 93΄, σούταραν πάνω στον τερματοφύλακα από τα 6 μέτρα. Και πολύ κόσμο κουβάλησαν εκεί, φανατισμένο κόσμο.

Εδώ είμαστε, θα δούμε και τα άλλα ματς και θα τα λέμε. Δεν είναι άσχημο το Euro, βλέπεις μπαλίτσα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ