2016-06-18 10:10:11
Φωτογραφία για Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τα Τρίκαλα [video]
Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν ιδρυτής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλεσμένη της Επιτροπής Πολιτών για την Απόδοση Τιμής στον Άρη Βελουχιώτη για εκδήλωση μνήμης και τιμής με αφορμή τη συμπλήρωση 71 ετών από τον θάνατο του Αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Άρη Βελουχιώτη «υπόδειγμα αντίστασης» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε «χρήσιμη μαριονέτα των δανειστών της χώρας», λέγοντας «αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι Αριστεροί και ο Τσίπρας έκανε αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ο Σαμαράς, με την διαφορά ότι το έκαμε με τον πιο χυδαίο και ξετσίπωτο τρόπο εκμεταλλευόμενος το σοκ της κοινωνίας που ο ίδιος προκάλεσε, αλλά αυτή η κοινωνία συνέρχεται και είναι έτοιμη να διεκδικήσει εκ νέου και αυτοί δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Προσδοκώ αυτή την μέρα και θα κάνω ότι μπορώ να έρθει όσοι πιο γρήγορα αυτή ημέρα», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.


Δημόσιο χρέος και Γερμανικές αποζημιώσεις

Αναφερόμενη στο δημόσιο χρέος της χώρας, η κ. Κωνσταντοπούλου αφού επισήμανε πως «πρέπει να δοθούν αγώνες για την δημοκρατία στην Ελλάδα με ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος», τόνισε πως «είναι ηθική, πολιτική και ιστορική υποχρέωση, η αποκήρυξη του παράνομου δημοσίου χρέους που δεν είναι του λαού και αυτό συνεπάγεται πολιτική ανυπακοή στο ξεπούλημα της χώρας με αντισυνταγματικά μέτρα».

Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ανέφερε πως «Είναι υποχρέωση η διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών, θέμα για το οποίο ΄΄τζόγαρε΄΄ η παρούσα Κυβέρνηση και με μετριοπαθή υπολογισμό είναι 240-278 δις ευρώ και Εθνική προδοσία η μη διεκδίκηση τους.

Το δημοψήφισμα του «ΟΧΙ»

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, η κ. Κωνσταντοπούλου, ανέφερε πως «η αντίσταση δεν είναι μόνο στο παρελθόν, αλλά αφυπνίζεται και διεκδικεί. Ένα από τα μεγαλύτερα ΄΄όπλα΄΄ του λαού ήταν αυτό το ΄΄ΟΧΙ΄΄ ιστοτρικής σημασίας που απέδειξε στην κάλπη το σθένος του Ελληνικού λαού που έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στους υποτελείς των μνημονίων και στους Επιτετραμμένους των δανειστών στην Ελλάδα Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε «ο λαός δεν ρωτήθηκε αν ήθελε την ΟΝΕ και τώρα δέχεται επίθεση εκ των έσω αλλά μπορεί με χρήση το Άρθρο 120 του Συντάγματος να αντισταθεί με κάθε τρόπο απέναντι στην κατάλυση του Συντάγματος» «Νιώθω πολύ καλά»

Σε ερώτηση πως νιώθει απ0έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κωνσταντοπούλου, απάντησε «πάρα πολύ καλά» και πρόσθεσε «από όλο αυτό έμεινε η προδοσία σε μένα και στον Ελληνικό λαό από αυτόν που του …τσιμπάνε το μάγουλο οι δανειστές και δηλώνουν ενθουσιασμένοι για αυτά που κάνει σε βάρος του Ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε «Δεν είμαι Πρόεδρος στην ΄΄Πλεύση Ελευθερίας΄΄ αλλά ανέλαβα την ιστορική ευθύνη που μου αναλογεί για την συγκρότηση Κινήματος για αποτίναξη του μνημονιακού ζυγού της χώρας».

 Απόψε, η κ. Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε λουλούδια στην βάση του φανοστάτη που κρεμάστηκαν τα κεφάλια των Βελουχιώτη και Τζαβέλα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και συμμετείχε σε ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση, όπου αναφέρθηκε στην  διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, στην  επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και στην διαγραφή του δημοσίου χρέους.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ