2016-06-18 10:56:11
Φωτογραφία για Βρετανία: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον Μέιρ για τη δολοφονία της Τζο Κοξ
Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε η βρετανική αστυνομία στον Τόμας Μέιρ, φερόμενο δράστη της δολοφονίας της βουλευτή Τζο Κοξ «Ασκήσαμε δίωξη σε έναν άνδρα για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξη εγκλημάτων και κατοχή επιθετικού όπλου» δήλωσε ο Νικ Γουάλεν, επικεφαλής της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ, σε ανακοίνωση του.

Ο Τόμας Μέιρ, 52 ετών, αναμένεται να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές στο Γουστμίνστερ στο Λονδίνο, ανέφερε ο Γουάλεν.

Η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε την Πέμπτη, μέσα στη μέση του δρόμου, κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη της κωμόπολης Μπίρστολ, ήταν θύμα «στοχευμένης επίθεσης», ανακοίνωσε την Παρασκευή η βρετανική αστυνομία.

Οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, στρέφονται κατά προτεραιότητα στο ενδεχόμενο να ήταν μια πράξη «ακροδεξιού εξτρεμισμού», σύμφωνα με τις αρχές. Εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο ο 52χρονος να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.


Η Τζο Κοξ, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε την Πέμπτη από τον Τόμας Μέιρ, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην έρευνα για την επίθεση συμμετέχουν και αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο Μέιρ περιγράφεται ως ένας «μοναχικός» άνθρωπος που κατοικεί στην περιοχή εδώ και σχεδόν 40 χρόνια και φέρεται ότι φώναξε το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία» όταν εξαπέλυσε την επίθεσή του στην Κοξ.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Μέιρ την πυροβόλησε τρεις φορές και κατόπιν, ενώ είχε πέσει αιμόφυρτη στο έδαφος, τη μαχαίρωσε πολλές φορές.

Όσον αφορά τις πιθανές διασυνδέσεις του με νεοναζιστικούς κύκλους, η εφημερίδα Guardian γράφει ότι στο σπίτι του βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα καθώς και ακροδεξιά αναγνώσματα, μεταξύ των οποίων και ένα εγχειρίδιο για την κατασκευή πιστολιών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ