2016-07-04 12:59:55
Φωτογραφία για Παυλόπουλος: «Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ δεν πρέπει να διακυβεύεται»


Συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ενόψει της διήμερης επίσκεψής του στην Ολλανδία μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός την περίοδο της κρίσης, επισημαίνοντας πως ορισμένα σημεία του τρέχοντος προγράμματος έχουν λάθη τα οποία και πρέπει να διορθωθούν.

«Το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει σαφώς βελτιωθεί. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για την εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες. Τώρα που η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσεις της, πρέπει να ξαναδούμε ορισμένα σημεία του τρέχοντος Προγράμματος και να διορθώσουμε τα λάθη», είπε.

Κληθείς να αναφερθεί στα λάθη του προγράμματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως μιλά για θέματα άμεσης ή έμμεσης φορολογίας, τα οποία έχουν υφεσιακές επιπτώσεις, ενώ για τη σκληρή στάση της Ολλανδίας είπε:


«Το κλίμα έχει πλέον βελτιωθεί και γι' αυτό δεν θέλω να μείνω σε λίγες μεμονωμένες αρνητικές δηλώσεις. Και θέλω να ευχαριστήσω την Ολλανδία για την υποστήριξη που έχουμε λάβει τα τελευταία χρόνια, διότι η Ολλανδία αποτελεί έναν από τους βασικούς, ουσιαστικώς δε ιδρυτικούς, πυλώνες του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε μαζί με την Ολλανδία για το μέλλον της ΕΕ».

Ερωτηθείς τέλος για το πώς μπορεί να συμβάλει η Ολλανδία αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε:

«Η Ολλανδία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια διόρθωσης του τρέχοντος Προγράμματος και να συμβάλει στην επικράτηση της Αλληλεγγύης που απαιτείται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίλυση του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ