2016-07-11 01:08:45
Φωτογραφία για Συνεχής αναβάθμιση για το νοσοκομείο Καλαμάτας
Health view.gr

Ένα μικρό “θαύμα” συνεχίζει να συντελείται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, το οποίο μέσα στα τελευταία χρόνια όχι μόνο κατάφερε να μην επηρεαστεί από τα μειωμένα κονδύλια, αλλά κατέγραψε και μία διαρκή πορεία αναβάθμισης προς όφελος τόσο των κατοίκων της Μεσσηνίας, αλλά και όλης της Πελοποννήσου.

Μόλις λίγους μήνες μετά την απόκτηση δικού του συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου για ιατρική χρήση, η Διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε πως το ίδρυμα θα αποκτήσει και έναν τελευταίας τεχνολογίας στεφανιογράφο, που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα, “γερασμένο” τεχνολογικά C-ARM και ο οποίος θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός οργανωμένου και σύγχρονου ιατροτεχνολογικά Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το μηχάνημα αποτελεί τον “καρπό” της δωρεάς συνολικού ύψους 500.000 ευρώ, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Βίκυ Καρέλια και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Αναμένεται, δε, να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς πρώτα θα πρέπει ολοκληρωθούν διοικητικές διαδικασίες.


Με την απόκτηση του στεφανιογράφου, πρέπει να σημειωθεί αναβαθμιστούν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, το οποίο πρέπει να σημειωθεί, πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 5 χρόνια ουσιαστικής και παραγωγικής λειτουργίας, έχοντας πια στο ενεργητικό του 1.000 στεφανιογραφίες και 230 αγγειοπλαστικές. 

“Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες για αυτή την τόσο σπουδαία δωρεά. Με σκληρή δουλειά, αγάπη και μεράκι, κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα της προσφοράς υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο μας.

Με μεθοδικότητα και συντονισμό κατακτούμε βήμα-βήμα το κυρίαρχο στρατηγικό μας στόχο: να καταστήσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας, Κέντρο Υγειονομικής Αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων” δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γεώργιος Μπέζος. 

Ο ίδιος, δε, ανακοίνωσε πως δεδομένου ότι μέσα στο προηγούμενο διάστημα έγινε εφικτό μέσα από συντονισμένες προσπάθειες να στελεχωθεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο από μια οργανωμένη επιστημονικά ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων και από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό “έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PRIMARY PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης”. 

Νοσοκομείο πρότυπο

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας, υπενθυμίζεται, λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2015 συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως, χάρη στο οποίο εξοικονομούνται περί τα 300.000 ευρώ το χρόνο και τα οποία επανεπενδύονται σε έργα για το νοσοκομείο. 

Πρόσφατα επίσης η Διοίκηση του ιδρύματος προχώρησε και στην τοποθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος πλήρωσης φιαλών οξυγόνου υψηλής πίεσης για ιατρική χρήση. Αυτό σημαίνει ότι το Νοσοκομείο πλέον δεν έχει μόνο την δυνατότητα να παράγει οξυγόνο προς διοχέτευση στα τμήματα-κλινικές του, αλλά και να γεμίζει όλες τις φιάλες οξυγόνου που χρησιμοποιούνται είτε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, είτε στα ασθενοφόρα, είτε διατίθενται σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, το Γ.Ν Καλαμάτας είναι και ένα “πράσινο νοσοκομείο”, καθώς από το 2012 έχει ολοκληρωθεί έργο ηλιοθερμίας στην ταράτσα του νοσοκομείου, χάρη στο οποίο εξοικονομούνται περίπου 230.000 ευρώ το χρόνο από κόστη που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση. Παράλληλα, έχουν γίνει έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης με στόχο τη βελτίωση των ενεργειακών συντελεστών του κτηριακού κελύφους του νοσοκομείου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ