2016-08-05 10:27:00
Φωτογραφία για Απίστευτο! Χάκαρε την Apple και κέρδισε 200.000 δολάρια (από την Apple!)
Σε φυσιολογικά πλαίσια αν προσπαθήσεις ή καταφέρεις να χακάρεις τους servers της Apple και σε πιάσουν, πολύ πιθανόν να καταλήξεις στην φυλακή, χρωστώντας εκατομμύρια. Όμως η Apple  σήμερα ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα με σκοπό να βοηθηθεί η ίδια, στο να ανακαλύψει προβλήματα με το software της, συμπεριλαμβανομένου του iOS. Αυτός που θα μπορέσει να ανακαλύψει κενά ασφαλείας ή έστω bugs, θα μπορέσει να κερδίσει έως και 200.000 δολάρια.

Ο διευθυντής του τμήματος ασφαλείας της Apple, Ivan Krstic, ανακοίνωσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Back Hat Cybersecurity συνέδριο στο Las Vegas. Η Apple δίνει 200.000 δολάρια μετρητά, λεφτά που είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έδινε πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση και το FBI σε χάκερς προκειμένου να καταφέρουν να “ανοίξουν” το iPhone ενός εγκληματία. Να θυμηθούμε ότι τότε η Apple είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να “ανοίξει” το συγκεκριμένο iPhone, για ευνόητους λόγους ασφάλειας και εχεμύθειας.


Για να συλλέξουν το παραπάνω χρηματικό ποσό, οι χάκερς θα πρέπει να αποδείξουν ότι ανακαλύψαν το κενό ασφαλείας, έτσι ώστε να μπορέσουν να “δουν” τα περιεχόμενα κάποιας iOS συσκευής, όπως το iPhone ή iPad. Δεν θα μπορούν όλοι οι χάκερς να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, που ξεκινάει τον επόμενο μήνα. Η Apple στο παρελθόν έχει προβεί στην παραπάνω μέθοδο, αλλά αυτή αποτελούσε ένα κλειστό lobby προγραμματιστών, ενώ στο τωρινό πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετάσχουν πάμπολλοι χάκερς από όλο τον κόσμο.

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που θέλουν να προστατέψουν τους χρήστες τους από τους χάκερς, πληρώνοντας τους τελευταίους. Η Microsoft, Yahoo, Chrysler αλλά και η United Airline έχουν προβεί σε παρόμοια προγράμματα. Μάλιστα, η Google ανακοίνωσε ότι την χρονιά που μας πέρασε, ξόδεψε συνολικά 550.000 δολάρια για να ανακαλύψει κενά ασφαλείας στο Android λειτουργικό. Ενώ το Facebook αναφέρει ότι από το 2011, έχει διαθέσει 4.3 εκατομμύρια δολάρια σε παραπάνω από 800 ερευνητές και χάκερς. Έτσι για την Apple αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι πρώτη φορά ξεκινά ένα πρόγραμμα σαν αυτό.

Η Apple ευελπιστεί ότι με αυτό το πρόγραμμα θα τις δοθεί η ευκαιρία να βρει και να εξαλείψει πιθανά κενά ασφαλείας. Όμως η Apple θα πρέπει να προσέξει πολύ, διότι σε αυτό το “παιχνίδι”, μπορεί τα 200.000 δολάρια να φανούν ελάχιστα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ