2016-08-16 18:55:07
Φωτογραφία για Ο καφές βοηθά σημαντικά να επιβιώσετε από το έμφραγμα!
Ο καφές μπορεί να έχει καρδιοπροστατευτική δράση όταν καταναλώνεται με μέτρο, σύμφωνα με τα ευρήματα επιστημονικών μελετών  Ειδικά οι άνθρωποι που έχουν υποστεί έμφραγμα και στη συνέχεια καταναλώνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, μπορεί να βελτιώνουν σημαντικά τις πιθανότητές τους να το ξεπεράσουν, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.

Αναλύοντας στοιχεία από 3.271 ασθενείς που είχαν υποστεί έμφραγμα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσοι έπιναν καθημερινά καφέ είχαν έως και 46% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν εξαιτίας του, σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Coronary Artery Disease», από τους ασθενείς, οι 604 επέζησαν του εμφράγματος αλλά αργότερα έχασαν τη ζωή τους από καρδιολογικά αίτια.

 bigstock Heart Attack Pain In The Huma 95779373

Όσοι ασθενείς έπιναν ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν κατά 21% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το έμφραγμα και όσοι έπιναν πάνω από δύο φλιτζάνια την ημέρα είχαν 46% λιγότερες πιθανότητες θανάτου, σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ.


Όσοι έπιναν πάνω από δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες θανάτου σε σύγκριση με όσους έπιναν 1 ή 2 φλιτζάνια.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ σημειώνουν ότι δεν είναι ακριβώς κατανοητό πως επηρεάζει ο καφές την υγεία της καρδιάς, αλλά είναι τεκμηριωμένο ότι περιέχει πολλά ωφέλιμα συστατικά που θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, καθώς και ουσίες που λέγονται μελανοϊδίνες και μπορεί να μειώνουν τη συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών (αθηροσκλήρωση).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ