2016-09-15 13:50:34
Φωτογραφία για Η 24χρονη που κερδίζει 80.000 δολάρια το χρόνο γυρνώντας τον κόσμο
Παράτησε τη δουλειά της και έφτιαξε τη δική της επιχείρηση

Η νεαρή στις φωτογραφίες είναι η 24χρονη Aileen Adalid, μια ιδιαίτερη επιχειρηματίας που βγάζει χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο απλά ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.

Η κοπέλα από τις Φιλιππίνες ξεκίνησε να εργάζεται σε ηλικία 19 ετών αλλά μετά από δύο χρόνια συνειδητοποίησε ότι μια δουλειά γραφείου δεν ήταν ιδανική γι’ αυτήν. Ανακοίνωσε λοιπόν στην Deutsche Bank όπου εργαζόταν ότι παραιτείται και αποφάσισε να ασχοληθεί με το όνειρό της, τα ταξίδια. Όπως αποκαλύπτει η ίδια, μιλώντας στη Daily Mail, βγάζει τώρα 6.700 δολάρια το μήνα από το blog ταξιδιών που έχει και την επιχείρηση που έχει δημιουργήσει με αξεσουάρ που βρίσκει σε διάφορες χώρες και τα πουλάει. Με τα λεφτά που βγάζει, χρηματοδοτεί τα ταξίδια της και κρατάει κάποια χρήματα στην άκρη.

Σε δύο μόλις χρόνια, η κοσμογυρισμένη νεαρή κοπέλα έχει επισκεφθεί την Ιαπωνία, την Ινδονησία, την ανατολική Ευρώπη, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τα νησιά Φερόε και δεν έχει σκοπό να σταματήσει ή να περιορίσει τις εξορμήσεις της
. Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της σαν έναν «ψηφιακό νομά» που ξεκίνησε την επιχείρησή της το 2014 μαζί με έναν φίλο της και την εκτίναξε. Το blog της που έχει να κάνει με τα ταξίδια και τον τρόπο ζωής έχει χιλιάδες οπαδούς και η ίδια έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις 50 κορυφαίες bloggers ταξιδιών στον κόσμο.

Για να ξεκινήσει το πρώτο της ταξίδι χρησιμοποίησε τα 800 δολάρια που πήρε από την προηγούμενη δουλειά στην οποία εργαζόταν ενώ δεν περίμενε να πάνε όλα τόσο καλά και με τέτοια ταχύτητα. Πλέον, όπως αποκαλύπτει, κερδίζει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα το μήνα απ’ ότι έβγαζε στο παρελθόν ενώ έχει πολλά προνόμια από ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία. Η Aileen, η οποία εργάζεται τέσσερις την ημέρα για την ιστοσελίδα της, είπε ότι δεν δέχεται τα πάντα οτιδήποτε της προσφέρεται δωρεάν, επειδή θέλει το blog της να «παραμείνει αυθεντικό, εξατομικευμένο και τακτοποιημένο».

Εκτός από τα χρήματα που βγάζει, αυτό που έχει κερδίσει περισσότερο από τα ταξίδια είναι οι εμπειρίες και οι γνωριμίες με νέους πολιτισμούς.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ