2012-05-17 18:00:10
Φωτογραφία για ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ: ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ *ΒΙΝΤΕΟ*
Την άποψή του πως ο ΠΑΟ θα εμφανιστεί με υψηλό κίνητρο στους τελικούς της Α1 μετά την τροπή που πήρε για αυτόν το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, εξέφρασε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Ο Έλληνας προπονητής βρέθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (www.kar.edu.gr), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα "sport-fm.gr" και συνομίλησε με τους σπουδαστές για το πώς βλέπει τη μάχη του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ που ξεκινάει απόψε ενώ αναφέρθηκε στο λειτούργημα του δημοσιογράφου, την φετινή πορεία της ομάδας του, του ΚΑΟΔ, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

«Αν οι αγώνες γινόντουσαν πριν το φάιναλ φορ, τότε θα πόνταρα στον Ολυμπιακό. Είναι γεμάτος ενέργεια, διψάει για διάκριση, είναι η ομάδα που έρχεται. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας όμως θεωρώ πολύ πιθανό να χάσει την συγκέντρωσή του. Είναι πολύ μικρό το διάστημα που μεσολαβεί από Κυριακή σε Πέμπτη και είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια τέτοια επιτυχία» τόνισε και συμπλήρωσε:


«Για τον Παναθηναϊκό από την άλλη, μετά τα παιχνίδια του φάιναλ φορ, αποτελεί πρόκληση να αποδείξει πως δεν έφτασε στο τέλος της αυτοκρατορίας του και πιστεύω πως θα αγωνιστεί πολύ δυνατά».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο επάγγελμα του αθλητικού δημοσιογράφου και στη σημασία που έχει αυτό για τον χώρο του αθλητισμού:

«Το επάγγελμα που επιλέξατε να ακολουθήσετε το θεωρώ πολύ σημαντικό. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ακόμα και λειτούργημα. Προϋποθέτει βέβαια γνώση του αντικειμένου με το οποίο καταπιάνεται ο καθένας, συστατικό απαραίτητο για να μπορείτε να εκφέρετε γνώμη για αυτό που βλέπετε και για να μην εκτεθείτε» συμβούλεψε τους σπουδαστές και συνέχισε για το επάγγελμα του προπονητή και τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτό ασκείται στα ελληνικά παρκέ:

«Τ πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για εμάς αφού πρέπει να κινηθούμε με χαμηλό μπάτζετ κατά κανόνα. Προσπαθούμε να βασιζόμαστε σε νέους έλληνες παίκτες και από εκεί και πέρα με ορισμένους ξένους χαμηλών απολαβών, που πολλές φορές είναι και θέμα τύχης αν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα» συμπλήρωσε.

Τέλος ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την πορεία του ΚΑΟΔ και την 9η θέση που κατέκτησε στην κανονική διάρκεια της Α1 αλλά και για το πώς μια ελληνική ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

«Αποδώσαμε πολύ καλά και έγινε καλός προγραμματισμός παρόλο τον χαμηλό προϋπολογισμό. Θα μπορούσαμε ακόμα να μπούμε και στην οκτάδα και να πάρουμε μέρος στα πλέι οφ. Είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μας» σημείωσε και συνέχισε για το επίπεδο της Α1:

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο μπροστά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό θα συμβαίνει όσο στο τιμόνι τους κάθονται δύο οικογένειες με πολλά χρήματα. Κακά τα ψέματα αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να πετύχει κάτι καλό κάποια ομάδα» κατέληξε.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ: Ηχείο φιλμ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΙΤΕ: Ηχείο φιλμ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ