2016-10-18 10:20:47
Φωτογραφία για «Μηδενίστηκαν» οι έλεγχοι στο λαθρεμπόριο καυσίμων – Κατέσχεσαν μόνο 60 λίτρα το εξάμηνο
Οι καταναλωτές αναγκάζονται να πληρώσουν ακριβότερα το πετρέλαιο και από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα πληρώνουν ακριβότερα και το πετρέλαιο κίνησης Το γεγονός ότι διευρύνθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης θα έπρεπε να κινητοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και τον περιορισμό του λαθρεμπορίου.

Ωστόσο, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύει η «Καθημερινή» είναι αποκαλυπτικά και καταδεικνύουν ότι από το 2014 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι έλεγχοι έχουν σχεδόν σταματήσει, ενώ την ίδια στιγμή και συγκεκριμένα από τις 15 Οκτωβρίου (αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης) οι καταναλωτές αναγκάζονται να πληρώσουν ακριβότερα το πετρέλαιο και από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα πληρώνουν ακριβότερα και το πετρέλαιο κίνησης.

Αντίθετα, οι έλεγχοι στα καπνικά, αν και λιγότεροι, δείχνουν ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τους ελέγχους κατά το πρώτο εξάμηνο βεβαιώθηκαν δασμοί και φόροι ύψους 200,9 εκατ. ευρώ, όταν το 2014 το συνολικό ποσό που είχε βεβαιωθεί δεν ξεπερνούσε τα 60 εκατ. ευρώ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ