2016-10-30 15:22:06
Φωτογραφία για Ρέντσι: Δημαγωγός και λαϊκιστής ο Τραμπ, ελπίζω να κερδίσει η Κλίντον
Τον «δημαγωγικό» λαϊκισμό του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πολιτικών σαν κι αυτόν στην Ευρώπη κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες Σάββατο το Δημοκρατικό Κόμμα του, ο κ. Ρέντσι σημείωσε ότι η αριστερά σε διεθνές επίπεδο έχει προβλήματα και πρέπει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της.

Αναφερόμενος ονομαστικά στον Τραμπ, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αλήθεια σημαίνει κάτι το ότι υπάρχει κίνδυνος να έχουμε μια λαϊκίστικη κυβέρνηση στις ΗΠΑ».

Ο κ. Ρέντσι τόνισε πως ελπίζει πως οι Αμερικανοί θα εκλέξουν τη Χίλαρι Κλίντον, «την πρώτη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ, ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει».

Η εκδήλωση του Δημοκρατικού Κόμματος εντασσόταν στην εκστρατεία του ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου πάνω στη συνταγματική αναθεώρηση που θα περιορίζει τις αρμοδιότητες της άνω Βουλής, της Γερουσίας, ώστε να απλοποιηθεί η νομοθετική διαδικασία.


Ωστόσο, το δημοψήφισμα έχει αναδειχτεί σε λαϊκή ψήφο εμπιστοσύνης για τον κ. Ρέντσι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία εάν ηττηθεί.

Σχεδόν ένα μήνα πριν τις κάλπες, το «Όχι» προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, εγείροντας φόβους για πολιτική αστάθεια στην Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, λίγους μήνες μετά το Brexit.

Ο κ. Ρέντσι, πρόσφατα συναντήθηκε με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ιταλό ηγέτη για το δημοψήφισμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ