2016-11-06 20:22:15
Φωτογραφία για Επίτιμος Διδάκτορας του Δ.Π.Θ. ο Πριγκηποννήσων Ιάκωβος
Μία σεμνή στην μεγαλοπρέπειά της τελετή έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου, στο Μεγάλο Αμφιφέατρο του κτιρίου της παλαιάς Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Τιμώμενο πρόσωπο ο Ιερώτατος Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος Σωφρονιάδης, ο οποίος αναγορεύθηκε διδάκτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Εισηγητής ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. Κύριος Εμμανουήλ Γερασίμου Βαρβούνης, ο οποίος και ανέγνωσε και τον Έπαινο του Τιμηθέντος.

Το Θέμα της Ημερίδας, που προηγήθηκε από την Αναγόρευση, ήταν: "Οικουμενικό Πατριαρχείο: Όψεις της Διαχρονικής Πορείας, της Διακονίας και της Προσφοράς", με επίλεκτους ομιλητής από την τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Παρόντες στην τιμητική αυτήν εκδήλωση ο οικείος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος ήταν και ομιλητής στην προηγηθείσα Ημερίδα με θέμα: Όψεις της πανορθοδόξου διακονίας και προσφοράς του Οικουμενικού Θρόνου.

Παρόντες επίσης ο Μητροπολίτης Προύσης Κύριος Ελπιδοφόρος, και οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Διδυμοτείχου.

Οφφικιάλοι του Οικουμενικού θρόνου και οι τοπικές Αρχές τίμησαν με την παρουσία τους τον σεβάσμιο Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου.

Να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των φοιτητών στην Εκδήλωση.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πυρετικοί σπασμοί στα παιδιά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πυρετικοί σπασμοί στα παιδιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ