2016-11-17 08:58:33
Φωτογραφία για Νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης για εκπτώσεις στα φάρμακα! Όλα τα ονόματα
Τετάρτη 16 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέα μέλη στην επιτροπή διαπραγμάτευσης όρισε το υπουργείο Υγείας πρόσωπα που θα «παζαρέψουν» εκτός των άλλων τις εκπτώσεις στις τιμές των ακριβών φαρμάκων

Συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με απόφασή της ορίζει νέα μέλη στην επιτροπή διαπραγμάτευσης προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τα παζάρια για δραστικές μείωσεις στις τιμές των ακριβών φαρμάκων.

Η επιτροπή είχε «παγώσει» τις διαπραγματεύσεις εδώ και μήνες μετά και την παραίτηση δύο μελών. Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.grαναφέρουν ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί καν τα παζάρια για τις μειώσεις στα φάρμακα της Ηπατίτιδας που είχε πολυδιαφημίσει η ηγεσία του υπουργείου υγειας.

Και είναι ενδεικτικό για το όφελος που θα είχε ο ΕΟΠΥΥ από τη διαδικασία ότι από τις πρώτες διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει, είχαν εξασφαλισθεί ακόμη και εκπτώσεις της τάξης του 50%. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: Ακριβά φάρμακα με έκπτωση 50%! Δείτε τα «παζάρια» υπ.Υγείας-φαρμακευτικών


Στη νέα επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Φίλιππος Ταραντίλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής της θετικής λίστας Δημήτρης Κούβελας, ο οικονομικός διευθυντης του ΕΟΠΥΥ Κώστας Μπαρούς, η Παναγιώτα Λίτσα της διεύθυνσης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ ενώ πρόεδρος ορίσθηκε και πάλι στενός συνεργάτης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Καθηγητης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, δεν είναι τυχαίο ότι συστήθηκε τώρα η επιτροπη. Η τρόικα που εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τη μη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης, ζήτησε λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις εκπτώσεις στα ακριβά φάρμακα.

Δείτε παρακάτω όλα τα νέα ονόματα της επιτροπής:

1. ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, ως Πρόε- δρος, με αναπληρώτρια την ΝΤΟΙΤΣ ΜΕΛΑΝΙ του Γιόχαν Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας- Ηπατολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Νικολάου Φαρμακοποιός, σε αντικατάσταση του ΠΑΝΤΑΖΗΔΗ- ΜΗΤΡΙΟΥ του Γεωργίου, Διευθύνοντα Συμβούλου του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.), με αναπληρωτή τον ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑ του Προδρόμου Φαρμακοποιό – Αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

3. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ιωάννη Οικονομολόγος Υγείας, με αναπληρωτή τον ΡΟΥΠΑ ΘΕΟΔΩΡΟ του Αθανασίου Οικονομικό Διευθυντή του Περιφερειακού Γενικού Νο- σοκομείου – Μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

4. ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σπυρίδωνα , Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΚΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του Νικολάου (Α.Δ.Τ. AB 633999), Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

5. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Φιλάρετου – Σπυρίδωνα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συμ- βάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρωτή τον ΚΙΚΙΛΙΑ ΝΙΚΟ- ΛΑΟ του Θεοδώρου Προϊστάμενο του Τμήματος Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

6. ΜΠΑΡΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Μιχαήλ Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΤΑΜΠΑ- ΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Βασιλείου Προϊ- σταμένη του Τμήματος Προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

7. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξίου Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας -Τμήμα Επιστημών Υγείας Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε αντικατάσταση του ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ του Βύρωνα (Α.Δ.Τ. ΑΕ 197865), Οικονομολόγου – Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρωτή τον ΘΕΙΑΚΟ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ του Μιλτιάδη Φαρμακοποιό – Διευθυντή Φαρμακείου του Γενικού Νο- σοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

8. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ του Γεωργίου Οικονομολόγος, με αναπληρωτή τον ΠΟΡΑΒΟ ΣΤΕΡΓΙΟ του Νικολάου, Οικονομολόγο.

9. ΜΑΝΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ του Ευγενίου Π.Ε. Διοίκησης Επιχειρήσεων, με αναπληρώτρια την ΒΑΛ- ΣΑΜΗ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου Βιολόγο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ