2016-11-18 23:52:23
Φωτογραφία για Ο Έλληνας προπονητής, Άγγελος Κορωνιός, μίλησε για όλα ...
Ο Έλληνας προπονητής, Άγγελος Κορωνιός, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για -το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την Euroleague και αν έχει διαφορά με αυτό του πρωταθλήματος: «Οι διαφορές είναι πάρα πολλές. Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων και απασχολεί όλη την Ελλάδα. Δεν έχει καμία σχέση το πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με το σημερινό ματς. Ευρωπαϊκής φύσης παιχνίδι, αλλαγή προπονητή, η μεγάλη ήττα στο ΣΕΦ. Παναθηναϊκός καινούρια φιλοσοφία, άλλα πλάνα ως ομάδα, πλέον μπορεί να πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει κάποια πράγματα όσο περνάει ο χρόνος. Θα αντιδράσει έχοντας το μυαλό την βαριά ήττα στο ΣΕΦ και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη».

-την κούραση και αν παίζει ρόλο: «Παίζει ρόλο η κούραση, αλλά όταν μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο έχει παίκτες που είναι μαθημένοι σε αυτούς τους ρυθμούς. Για αυτούς είναι τρόπος ζωής. Είναι βαρύ το πρόγραμμα με τον τρόπο της Ευρωλίγκα, αλλά θα σου πω από την δική μου εμπειρία, ότι για τον παίκτη είναι καλύτερα γιατί δεν χρειάζεται να περιμένει. Έχει ρυθμό και δεν μπορεί να χαλαρώσει, ενώ μπορεί μετά από μια αποτυχία έχει τη θέληση να το διορθώσει. Δεν υπάρχει κούραση, αλλά το μόνο που θες είναι να κερδίσεις».


-την θέση του Γιάννη Σφαιρόπουλου που έχρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό: «Κάθε προπονητής προσπαθεί να μεταφέρει το άγχος στην αντίπαλη ομάδα. Με τον τρόπο αυτό φεύγει το άγχος πάνω από τους παίκτες του. Από εκεί και πέρα κάθε προπονητής ετοιμάζει την ομάδα του για να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός έχοντας στο μυαλό του το πρώτο ματς, θα προσπαθήσει να τρέξει τον Παναθηναϊκό όπως είχε γίνει και σε εκείνο το παιχνίδι, με όπλο πάντα και την πιεστική και δυνατή άμυνα».

-τον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα παιχνίδι παρόμοιο με αυτό στο ΣΕΦ γιατί είχε αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στη θέση ένα και αυτό το έχει εντοπίσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Είναι μόνος του ο Καλάθης και έχει πάρει όλο το βάρος. Ο Ολυμπιακός θα χτυπήσει στην περιφέρεια για να κλέψει επιθέσεις και να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Δεν αλλάζεις τον τρόπο παιχνιδιού που σου έχει αποφέρει καρπούς».

-τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός στήθηκε το καλοκαίρι για να παίξει τη μπάλα μέσα στο καλάθι. Αυτό ήθελε ο προηγούμενος προπονητής. Ο νέος προπονητής, έχοντας ένα ρόστερ με πολλούς ξένους, δεν μπορεί να παίξει ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν μπορεί με τόσους Αμερικάνους στο ρόστερ να πάει σε σετ επιθέσεις. Είδαμε με τον Πασκουάλ στον πάγκο, ότι ο Παναθηναϊκός κυνηγάει να τρέξει το παιχνίδι και να παίξει ένα παιχνίδι ανάλογο με αυτό που παίζει ο Ολυμπιακός, να τρέξει δηλαδή».

-την απουσία του Τζέιμς Γκιστ: «Ο Γκιστ είναι μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό. Όλοι ελπίζουμε να μην μείνει έξω για μεγάλο διάστημα γιατί είναι ένας παίκτης κόσμημα για το πρωτάθλημα. Παίζει σε πολλές θέσεις και σίγουρα αλλάζει τα πλάνα του προπονητή. Με τον Γκιστ στο παρκέ είχε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός να αλλάξει αυτό το σετ παιχνίδι που παίζει. Είναι παίκτης που μπορεί να ποστάρει, να σουτάρει, να τραβήξει εύκολα παίκτες μακριά από το καλάθι. Είναι πρόβλημα για τον προπονητή και περιορίζει κάποια πράγματα. Περιμένω να δω τον Μπουρούση στο πέντε και Σίγκλεντον και Φώτση στη θέση τέσσερα».

-τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Φέτος βλέπω κάτι διαφορετικό που είναι υπέρ του Βασίλη. Είναι πιο παραγωγικός στην επίθεση, δεν έχει την μπάλα τόσο πολύ στα χέρια και αξιοποιούνται και άλλοι παίκτες. Είναι έξυπνο να καταλάβει σε αυτή την ηλικία ότι πρέπει να κάνει άλλα πράγματα και φέτος το κάνει, αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του. Έχοντας την ωριμότητα, δεν έχει πρόβλημα να αποδείξει τίποτα σε αυτή την ηλικία. Απλά είναι πιο ώριμος και σκοπός του είναι να παίζει όπως χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα του. Πέρσι τα σουτ που έβαλε, τον βοηθούν πλέον να μπαίνει με άλλο αέρα, αλλά όταν θα χρειαστεί να πάρει αυτά που πρέπει να πάρει θα τα πάρει».

-τον Γιώργο Πρίντεζη: «Ο Πρίντεζης όπως πάντα με την παρουσία του και τη σταθερότητα του, τραβάει το παιχνίδι μαζί με το Βασίλη. Είναι βελτιωμένος στην επίθεση, παίζει καλά στην άμυνα, είναι μεγάλος παίκτης και δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα που καλείται να τον αντιμετωπίσει».

-τον Νικ Καλάθη: «Ο Καλάθης κουμαντάρει τον Παναθηναϊκό, δίνει το ρυθμό και αυτό παίζει ρόλο. Σημαντικό όμως είναι σε τι μέρα θα βρεθεί και πόσο οι παίκτες θα αξιοποιήσουν τα αδύνατα σημεία του Ολυμπιακού. Με τον Πασκουάλ στο πάγκο σίγουρα θα εντοπίσει αυτά τα πράγματα, για αυτό περιμένω ένα διαφορετικό παιχνίδι. Θα είναι πιο έτοιμος ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Δίνω ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Παναθηναϊκό μόνο για λόγους έδρας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ