2016-11-26 09:08:58
Φωτογραφία για ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP O ΚΕΡΕ
Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ

Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα να επιτύχει το τρίτο πρόγραμμα, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, ωστόσο χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι η συνεδρίαση «θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για καταγραφή της προόδου και καθορισμό του χρονοδιαγράμματος προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Σε συνέντευξή του στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'', ο κ. Κερέ χαρακτήρισε παράγοντα αξιοπιστίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση, είπε ότι η αποσαφήνιση των μέτρων για το χρέος αποτελεί σημαντικό, όμως όχι τον μοναδικό προσδιοριστικό παράγοντα.

Ο κ. Κερέ ανέφερε ότι η πρόσβαση στις αγορές πρέπει να βασίζεται στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους, σημειώνοντας ότι η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος πρέπει να συνοδεύεται από σειρά μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Δήλωσε επιπλέον ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και αναμένεται επιτάχυνση του πραγματικού ΑΕΠ το 2017, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΕΚΤ, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, συμφώνησε πρόσφατα με τις τέσσερις τράπεζες που εποπτεύει στόχους για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ

Οι συζητήσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε
. Πιερ Μοσκοβισί, ενώ, σε ό,τι αφορά το χρέος, είπε:  «Αν οι ελληνικές αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα έπρεπε κι εμείς να αναλάβουμε τις δικές μας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε επίσης βέβαιος ότι το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε μία νέα φάση, αυτή της επιτυχίας, ενώ επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ», εκτιμώντας ότι προσφέρει σταθερότητα.

Ο κ. Μοσκοβισί στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, να αυξηθούν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, μέσω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Υπενθύμισε επίσης την πρόβλεψη της Κομισιόν για ανάπτυξη ύψους 2,7% του ΑΕΠ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολες για τους πολίτες ορισμένες μεταρρυθμίσεις, αλλά, όπως ανέφερε, η ανταμοιβή θα έρθει με την ανάπτυξη, την εμπιστοσύνη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μιλώντας για το χρέος, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έρθει μία συμφωνία, ενώ τόνισε ότι το Eurogroup πρέπει να συζητήσει γι’ αυτά τα θέματα εντός του 2016.

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ