2016-12-09 16:48:15
Φωτογραφία για 12 τρόποι να εμποδίσετε τις επιδράσεις των τοξικών ανθρώπων στη ζωή σας
Η καθημερινότητα είναι για τους περισσότερους ένας διαρκής αγώνας και σίγουρα αυτό που δεν χρειάζεστε, είναι ανθρώπους που απολαμβάνουν να κάνουν τη μέρα σας πιο μίζερη, γκρινιάζοντας για τα πάντα. Αυτοί είναι οι τοξικοί άνθρωποι. Εδώ δίνονται 12 τρόποι αντιμετώπισης των τοξικών ανθρώπων, ώστε να απελευθερωθείτε από τον κύκλο αρνητικών συναισθημάτων που προκαλούν και να μη καταφέρουν να χαλάσουν τη μέρα σας.

12 τρόποι να εμποδίσετε τις επιδράσεις των τοξικών ανθρώπων στη ζωή σας

1. Θέστε όρια

Όταν ένα τοξικό άτομο ξεκινήσει τη διήγηση της τελευταίας ιστορίας συμφοράς, ακούστε ευγενικά για λίγο. Ύστερα φύγετε. Θυμηθείτε ξαφνικά ότι έχετε να πάτε σε μια συνάντηση ή να επισκεφθείτε το μπάνιο. Κάντε κάτι για να απομακρυνθείτε από κοντά τους άμεσα.

2. Μη διαφωνείτε με έναν τοξικό άνθρωπο

Οι διαξιφισμοί μαζί τους είναι μάταιοι και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαντληθείτε. Χαμογελάστε, κουνήστε το κεφάλι σας και προχωρήστε. Δεν πρόκειται να αλλάξετε την άποψη τους, οπότε γιατί να μπείτε στον κόπο; Να είστε ευγενικοί. Είναι καλύτερα να συγκεντρωθείτε σε σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, οπότε αφήστε τους μόνους στον δικό τους κόσμο αρνητικότητας και συνωμοσιολογίας.


3. Επιδείξτε ανωτερότητα

Μην αφήσετε να σας παρασύρουν σε χαμηλό επίπεδο, διαφωνώντας με έναν τοξικό άνθρωπο. Είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Επαναλάβετε κάποια ρήση από έναν μεγάλο φιλόσοφο ή κάποια χρήσιμη συμβουλή και χρησιμοποιήστε τα για να δείτε τα πράγματα από ασφαλή απόσταση. Χαμογελάστε αινιγματικά και συνεχίστε με άλλα θέματα ή ανησυχίες.

4. Μη φανερώνετε τα συναισθήματα σας

Εντάξει, δεν χρειάζεται να μείνετε τελείως ανέκφραστοι, αλλά μην αφήσετε τους τοξικούς ανθρώπους να σας εκνευρίσουν και να σας κάνουν να χάσετε την ψυχραιμία σας. Αποσυνδεθείτε από την κατάσταση και σκεφτείτε άλλα πράγματα. Φανταστείτε τις επόμενες διακοπές σας, μια βόλτα στη παραλία, κάτι ευχάριστο. Αυτή η δόση φαντασίας μπορεί να εμποδίσει τη μετάδοση των αρνητικών συναισθημάτων τους.

5. Βάλτε ένα όριο στα θέματα συζήτησης που σας ενδιαφέρουν να σχολιάσετε

Τα τοξικά άτομα αρέσκονται να σκάβουν βαθιά για άσχημα πράγματα. Εσείς, από την άλλη πλευρά, βάλτε ένα αυστηρό πλαίσιο για το τι επιθυμείτε να συζητάτε. Μπορείτε να επικαλεστείτε την προσωπική σας φιλοσοφία, νοοτροπία, ακόμα και θρησκεία για να τους σταματήσετε. Μην παγιδεύεστε στη ροή σκέψης τους. Οικοδομήστε την δική σας μικρή περιοχή ασφαλείας γύρω σας, που περιέχει ηρεμία και ειρήνη.

6. Προφυλάξτε τον εαυτό σας από την αρνητικότητα

Συλλογιστείτε πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους και μην αφήσετε τα σκοτεινά σύννεφα ενός τοξικού ατόμου να επισκιάσουν τη χαρά και την όρεξη σας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τους ευχαρίστηση· να σας βλέπουν να χάνετε αυτή τη λάμψη από τα μάτια σας. Εσείς είστε αυτοί που ελέγχετε τα αισθήματα ευτυχίας, μη τους αφήσετε να σας επιβάλλουν πώς πρέπει να νιώθετε.

7. Τα τοξικά άτομα θέλουν να παραπονιούνται, εσείς θέλετε λύσεις

Ένα τοξικό άτομο θέλει να ξοδεύει χρόνο, αναμασώντας παρελθοντικά λάθη και προβλήματα. Χρειάζεται να μένετε συγκεντρωμένοι στις λύσεις και στα αποτελέσματα. Θυμηθείτε «διορθώστε το πρόβλημα, μην ασχολείστε με κατηγορίες». Αυτό το μικρό μότο θα αποδειχτεί πολύτιμο για εσάς, θα σας κρατήσει σταθερά στη πορεία σας και δεν θα σας βυθίσει στο βούρκο των μάταιων κατηγοριών και της μιζέριας που έχει δημιουργήσει ο τοξικός άνθρωπος.

8. Οι κατηγορίες των τοξικών ανθρώπων είναι επικίνδυνες. Μην είστε τα θύματα τους, συγχωρείστε, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ

Ένα τοξικό άτομο κατατρώγεται με παραληρήματα και αρνητικά σχόλια, που συχνά είναι οδυνηρά. Συγχωρείστε τους. Ωστόσο, μη ξεχνάτε τι έχουν πει ή πώς έχουν πράξει, καθώς αποτελούν δείκτη του πώς νιώθουν για εσάς προσωπικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διορατικότητα σας και να αποφασίσετε πώς να πράξετε αργότερα αν νιώθετε σίγουροι.

9. Μην αφήνεστε να υιοθετήσετε την νοοτροπία τους

Μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας κάποια στιγμή να αρχίζει να σκέφτεται όπως ένας τοξικός άνθρωπος μετά το τελευταίο τους παραλήρημα. Ξεριζώστε εκείνες τις ηττοπαθείς σκέψεις από τη ρίζα τους. Αντικαταστήστε τες με θετικές σκέψεις και διαβεβαιώσεις, που σας ενδυναμώνουν. Ύστερα, θα χαμογελάσετε και θα συνεχίσετε τη μέρα σας με ηρεμία.

10. Μείνετε μακριά από την καφετιέρα

Αυτή η στρατηγική έχει δύο λόγους ύπαρξης. Πρώτον γιατί η καφεΐνη έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την αντίσταση σας στο στρες και η συναναστροφή με έναν τοξικό άνθρωπο σίγουρα αποτελεί μεγάλη πηγή στρες. Κατά δεύτερον, ο τοξικός άνθρωπος βρίσκει χώρο και χρόνο μπροστά από τον χώρο του καφέ στο γραφείο ή όταν κάνουμε το διάλειμμα μας, για να εξιστορήσει τις ιστορίες συμφοράς του και να γκρινιάξει όσο θέλει. Αποφεύγοντας την καφετιέρα λοιπόν, αποφεύγετε ταυτόχρονα να τον συναναστραφείτε.

11. Μην παίρνετε τα λόγια ενός τοξικού ατόμου μαζί σας

Μη μεταφέρετε την αρνητικότητα των τοξικών ανθρώπων στο σπίτι σας, στην οικογένεια σας. Αυτό θα διαταράξει τον ύπνο σας και ο ύπνος είναι το σπουδαιότερο δώρο της φύσης για την καταπολέμηση του στρες και καταφέρνει να αντιμετωπίσει την επίδραση ενός τοξικού ανθρώπου στη ζωή σας. Συνεπώς, βεβαιωθείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά, καθώς αποτελεί την καλύτερη άμυνα ενάντια στην επιρροή ενός τοξικού ατόμου.

12. Να περιβάλλεστε από θετικούς και δυναμικούς ανθρώπους

Συσχετιστείτε με θετικούς ανθρώπους και αν πρέπει, απομακρύνετε τους τοξικούς σας γνωστούς από το κοινωνικό σας περιβάλλον. Η ζωή είναι αρκετά σκληρή στις μέρες μας. Μη κουβαλάτε και το βάρος ενός τέτοιου ατόμου συνέχεια. Μπορείτε να οικοδομήσετε μια θετική ζωή γύρω σας και αποκλείοντας τους τοξικούς ανθρώπους από αυτή τη ζωή, θα είστε πιο χαρούμενοι, με περισσότερη ενέργεια και σθένος για να αντιμετωπίσετε τα δικά σας ζητήματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ