2016-12-09 15:45:13
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο χάκερ των διασήμων με τα “ροζ” βίντεο
Πέντε χρόνια θα περάσει στη φυλακή ο χάκερ των διάσημων Συνελήφθη όταν βρέθηκε να έχει ροζ βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσαν διάσημοι ενώ είχε και ανέκδοτα σενάρια τηλεσκοπικών και κινηματογραφικών ταινιών.

Ο Αλόνζο Νόουλς είχε καταφέρει να παραβιάσει τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διασημοτήτων και να κλέψει βίντεο, φωτογραφίες και σενάρια, τα οποία στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να πουλήσει.

Για να αποκτήσει χρησιμοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών έστελνε στους υπολογιστές τους ιούς και ψεύτικες προειδοποιήσεις ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το BBC, ο χάκερ συνελήφθη καθώς ταξίδευε στις ΗΠΑ με σκοπό να πουλήσει κλεμμένα σενάρια. Ωστόσο, δεν γνώριζε ότι ο ενδιαφερόμενος για τα σενάρια ήταν πράκτορας της αστυνομίας.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Νόουλς είχε στην κατοχή του μια λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνου 130 προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών, μουσικών και άλλων διασημοτήτων.


Ο ίδιος είχε καταφέρει να κλέψει τα σενάρια τουλάχιστον 25 ακυκλοφόρητων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, ενώ η αρχή του τέλους για την παράνομη δράση του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015, όταν προσέγγισε έναν ραδιοφωνικό παραγωγό με σκοπό να του πουλήσει ένα από τα σενάρια.

Όταν οι μυστικοί πράκτορες πλησίασαν τον Νόουλς, ο ίδιος άρχισε να καυχιέται ότι είχε στην κατοχή του πολλά ακόμα σενάρια τα οποία άξιζαν «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια».

Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε αποστείλει ο ίδιος σε φίλους του, κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης, ανέφερε ότι σκόπευε να γράψει ένα βιβλίο αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο των όσων είχε κλέψει.

Όπως δήλωσε ο δικαστής, η πρόθεση αυτή τον καθιστά «επικίνδυνο», αφού φαίνεται ότι πως θα μπορούσε να διαπράξει το ίδιο έγκλημα ξανά, για αυτό και τον έστειλε στη φυλαή για πέντε χρόνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ