2016-12-10 11:48:16
Φωτογραφία για Ιταλία: Πάντοαν και Τζεντιλόνι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Ρέντσι
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Παντοάν (φωτογραφία) και ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι φέρονται να είναι ...οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Ματέο Ρέντσι στο αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο. Όμως δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα θα συνεχίσει και αύριο τις διαβουλεύσεις του, με τα μεγαλύτερα κόμματα.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυβερνά ο Ρέντσι, μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Κατά πληροφορίες, ο Ματαρέλα θέλει η απόφαση να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, εκτός από θεαματικές εκπλήξεις, τα κόμματα που θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην βουλή και στην γερουσία, θα είναι αυτά της πλειοψηφίας: το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο και μια ομάδα γερουσιαστών οι οποίοι στο παρελθόν ανήκαν στη Φόρτσα Ιτάλια, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ