2016-12-11 00:45:07
Φωτογραφία για Συνταξιούχοι Μαγνησίας: Ψίχουλα το «δώρο Τσίπρα»
Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, που περιείχε το δώρο σαν «13η σύνταξη» για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μιλώντας χθες στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Γ. Ρούσσας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «κάθε κίνηση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δείχνει τον τρόπο για το πώς λειτουργούν. Μέχρι τώρα, το μόνο που έχουμε μάθει από αυτούς είναι τις περικοπές που δεχόμασταν κάθε μήνα. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ήταν μια πρόκληση και για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους. Είναι μια κοροϊδία. Δεν μπορείς από την μια μεριά να ψηφίζεις το νόμο Κατρούγκαλου που μέχρι το 2019 θα κόψει από τους συνταξιούχους 8,2 δις και από την άλλη μεριά, να δίνεις 850 εκ., παρουσιάζοντας το ως επαναφορά της 13ης σύνταξης».

Στο μεταξύ, ο κ. Ρούσσας, γνωστοποίησε την κινητοποίηση που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου με την οποία απαντούν οι μεγαλύτερες ενώσεις συνταξιούχων στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για «ψίχουλα» και για «στάχτη στα μάτια». Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν.


Σε γενικό ξεσηκωμό καλούν οι συνταξιούχοι

Σε γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση, αγώνα, για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους και ότι πλήρωσαν με θυσίες και αγώνα μιας ζωής, για να προασπίσουν το δικαίωμά τους στη ζωή, ανατρέποντας τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές, καλούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, ΝΑΤ και ΑΓΕΤ Βόλου.

Οι συνταξιούχοι θα παραχωρήσουν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου συνέντευξη Τύπου, στις 11 το πρωί στο ΕΚΒ, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα δράσης και σε ανακοίνωση αναφέρουν ότι δεν υποχωρούν από το πλαίσιο αιτημάτων τους και διεκδικούν αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και υγείας – περίθαλψης, να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι, να αποκατασταθούν όλες οι περικοπές των συντάξεων, δώρων και επίδομα αδείας και να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας.

Κάλεσμα συνταξιούχων Τσιμέντων

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Τσιμέντων Βόλου καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων που θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου. Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο να το δηλώσουν στον σύλλογο μέχρι τις 12 η ώρα στις 14 Δεκεμβρίου.

ΕΚΒ: Δεν μπορούν πια να κοροϊδέψουν κανέναν

Ανακοίνωση σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού εξέδωσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας και οι συγκυβερνώντες δεν μπορούν πια να κοροϊδέψουν κανέναν.

«Και, ξαφνικά, μας προέκυψε …γαλαντόμος ο κος Πρωθυπουργός! Μετά το ανελέητο πετσόκομμα των συντάξεων και την πρωτοφανή φοροληστεία, εμφανίζεται πριν ακριβώς από τις Γιορτές (ή τις εκλογές;) ως συμπονετικός Άη-Βασίλης, επιστρέφοντας μικρό μέρος των «κλεμμένων» στα θύματά του (μικροσυνταξιούχους)!

Μπράβο του! Γιατί θα μπορούσε, ως την περιβόητη «επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης» να είχε μεσολαβήσει και το 13ο Μνημόνιο, πάντοτε με την συνυπογραφή του.

Όπως και νά ’χει,, ο κ. Τσίπρας και οι συγκυβερνώντες δεν μπορούν, πια, να κοροϊδέψουν κανένα. Ούτε και με το χθεσινό χορηγικό τρικ, που, στην ουσία, δεν συνιστά παρά μετατροπή της πραγματικά προνοιακής πολιτικής σε απλώς φιλοδωρηματική!», αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ