2016-12-11 18:03:12
Φωτογραφία για Συρία: Το ΙΚ εκδιώχθηκε από την Παλμύρα
Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν χθες Σάββατο και πάλι υπό τον έλεγχό τους, έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι.

Το ΙΚ είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχε εκδιωχθεί από την πόλη τον Μάρτιο του 2016 με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης αυτής που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η επιστροφή του ΙΚ στην Παλμύρα έγινε την ώρα που ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο πλέον ελέγχει σε ποσοστό 85%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ