2016-12-12 01:03:06
Φωτογραφία για Καλές γιορτές με ένα ασθενοφόρο λιγότερο στο ν. Λάρισας
Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ της Λάρισας το έχουμε επισημάνει ξανά εδώ από το onlarissa.gr. Όμως η κατάσταση μέσα στις γιορτές που έρχονται γίνεται ανησυχητική καθώς αν σε αυτό το πρόβλημα προστεθούν και οι άδειες που πρέπει να πάρει το προσωπικό φαίνεται πως η εξίσωση δεν βγαίνει.

Έτσι ενώ το νομό Λάρισας καθημερινά καλύπτουν 7 ασθενοφόρα μαζί με την μονάδα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε χρήση θα υπάρχουν μόλις 6. Και αυτό όχι γιατί κάποιο ασθενοφόρο είναι χαλασμένο αλλά γιατί λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν θα υπάρχει πλήρωμα για να το κινήσει.

Όμως και από αυτά τα ασθενοφόρα πόσα θα καλύψουν έκτακτα περιστατικά; Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, τα 3 θα εξυπηρετούν περιστατικά διακομιδής για τα δύο νοσοκομεία. Έτσι για ολόκληρο το νομό Λάρισας μένουν μόνο 3 ασθενοφόρα για να εξυπηρετήσουν τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν.

Αν στην εξίσωση αυτή προσθέσετε ότι υπάρχουν και ακάλυπτες περιοχές στο νομό ενώ υπάρχει Κ.Υ η κατάσταση γίνεται τραγική. Το νέο Κ.Υ Φαρσάλων δεν διαθέτει ασθενοφόρο. Το ίδιο και το Κ.Υ Αγιάς. Η κάλυψη των παραλίων θα έλεγε κανείς ότι γίνεται με… πατέντα καθώς το ασθενοφόρο από το Μακρυχώρι καλύπτει αυτη την περιοχή.

Σοβαρό πρόβλημα θα υπάρχει και στο τηλεφωνικό κέντρο όπου έχει και τις κλήσεις της Μαγνησίας πλέον. Και εκεί καθώς δεν ενισχύθηκε με προσωπικό θα υπάρχουν λιγότερα άτομα ανά βάρδια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ