2016-12-12 14:03:06
Φωτογραφία για Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μένουν σε μια κακή σχέση
Όλες ξέρουμε πώς είναι. Η ρουτίνα σας έχει κυριεύσει, δεν διασκεδάζετε, βαριέστε και βασικά δεν αρέσετε καν πια ο ένας στον άλλον Παρόλ' αυτά συνεχίζετε να μένετε μαζί. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Σύμφωνα με μια έρευνα που θα μπορούσε να θεωρηθεί και δωράκι του Secret Santa μας (αλλά όχι δεν πληρώσαμε επιστήμονες γι' αυτό), οι 1000 άνθρωποι που συμμετείχαν, βοήθησαν τους ερευνητές του Minho University, της Πορτογαλίας να βρουν τι συμβαίνει και δε χωρίζουμε όταν δεν περνάμε καλά σε μια σχέση.

Τους ζητήθηκε λοιπόν να φανταστούν τον εαυτό τους σε έναν υποθετικό, δεκαετή γάμο, στον οποίο δεν αγαπιούνται με τον/την σύζυγό τους. Θα έμεναν ή θα χώριζαν; Χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και η κάθε μία είχε από ένα ελαφρώς διαφορετικό σενάριο από την άλλη:

1. Στο πρώτο γκρουπ είπαν απλά πως βρίσκονται σε έναν δυστυχισμένο γάμο

2. Στο δεύτερο ήταν παντρεμένοι μόνο για ένα χρόνο


3. Στο τρίτο είχαν αγοράσει σπίτι, οπότε είχαν επενδύσει οικονομικά στον γάμο τους

4. Στο τέταρτο είπαν ότι έκαναν μεγάλη προσπάθεια να σώσουν αυτόν τον υποθετικό γάμο

Στα αποτελέσματα λοιπόν βρήκαν πως το 35 τοις εκατό όσων είχαν επενδύσει χρήματα ή προσπάθεια στον γάμο τους, έμεναν με τους/συζύγους τους, αλλά μόνο το 25 τοις εκατό του πρώτου και του δεύτερου γκρουπ είπαν πως θα έμεναν παντρεμένοι.

Αυτό σημαίνει δηλαδή πως αν νιώθεις ότι θα σπαταλήσεις χρήματα ή προσπάθεια, προτιμάς να μείνεις με αυτόν τον άνθρωπο. Από πότε αυτά αξίζουν περισσότερο από τον έρωτα και την ευτυχία; Καθόλου δε μου αρέσει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ