2016-12-13 06:07:10
Φωτογραφία για Σαράντης: Οι Δήμαρχοι της Αττικής να επιδείξουν σοβαρότητα στη διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής
Το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών προσεγγίσεων που ούτε... ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε προασπίζουν τον δημοκρατικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νέος σχεδιασμός, όπως εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ύστερα από μια διαδικασία σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος (δημόσια διαβούλευση, γνωμοδοτήσεις υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής) καθώς και ύστερα από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ (όπου πλειοψηφικά εκπροσωπούνται οι δήμοι της Αττικής), απαιτεί συστηματική δουλειά, συντονισμό και συνέργειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορών – πρωτίστως δε, των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, ενέκρινε τη δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, μέσα σε συνθήκες έντασης, καθώς ομάδα πολιτών επέμενε να μην επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης, απορρίπτοντας την πρόσκληση του προέδρου του ΠΕ.ΣΥ να λάβουν το λόγο για να εκφράσουν τις απόψεις τους.


Πρόκειται για απόφαση κρίσιμης σημασίας για ένα κορυφαίο ζήτημα για το μέλλον των πολιτών της Αττικής.

Δηλώσεις σχετικά με δήθεν παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών δεν έχουν καμία σχέση με το τι πραγματικά συνέβη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Και σαν αποτέλεσμα αυτής της αναντιστοιχίας με τα γεγονότα, δεν συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για μια οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με δημόσιο και αποκεντρωμένο χαρακτήρα διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Οι Δήμαρχοι της Αττικής είμαστε υποχρεωμένοι να επιδείξουμε τη σοβαρότητα που απαιτεί η συγκυρία και την ευθύνη που επιβάλλει η αντιμετώπιση ενός πολυπαραγοντικού και ύψιστης σημασίας θέματος όπως είναι η διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής. Ο στόχος και ο αγώνας επιμένω ότι είναι κοινός : Μια διαχείριση προς όφελος των δήμων, των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η σημασία των τεστ δεξιοτήτων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η σημασία των τεστ δεξιοτήτων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ