2016-12-14 03:45:07
Φωτογραφία για Μεσσήνη: Δεν είχε δηλώσει για 10 χρόνια το θάνατο του άντρα της και έπαιρνε τη σύνταξη
Ενοχη κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια υπερήλικη από τη Μεσσήνη, γιατί για 10 χρόνια δεν δήλωσε το θάνατο του συζύγου της και εισέπραξε 165.000 ευρώ από τη σύνταξή του.

Την κατηγορούμενη καταδίκασε το δικαστήριο σε φυλάκιση 3 χρόνων με αναστολή, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η γυναίκα είναι 92 χρόνων και κατάκοιτη και κατηγορείτο για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, ενώ κινδύνευε με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο γιος της κατέθεσε χθες πως η μητέρα του είναι μια γυναίκα με γραμματικές γνώσεις πρώτης Δημοτικού, και όταν το Φεβρουάριο του 2002 πέθανε ο συνταξιούχος αστυνομικός πατέρας του, ο ταχυδρόμος της είπε ότι θα κόψει τη δική της σύνταξη του ΟΓΑ και θα εισπράττει του συζύγου της. Ομως η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Δημοσίου, ενώ με το γιο της δεν μιλούσαν επειδή του είχε θυμώσει που παντρεύτηκε αλλοδαπή και έκανε μαζί της παιδί. Ετσι, για πολλά χρόνια ο γιος δεν είχε ιδέα αν η μάνα του δήλωσε το θάνατο του πατέρα του.


Εξάλλου, κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο, όταν έχασε τη γυναίκα του και έμεινε μόνος με ένα παιδί, απομακρύνθηκε κι άλλο από τη μητέρα του. Τώρα, την προσέχει αυτός και όπως είπε την τελευταία πενταετία η μάνα του δεν παίρνει καμία σύνταξη, γιατί είχε κόψει από τότε τη δική της του ΟΓΑ και το Δημόσιο της έκοψε τελείως και αυτή του πατέρα του.

Το δικαστήριο πάντως αναγνώρισε ότι ένα μέρος από τη σύνταξη του συζύγου της, η κατηγορουμένη θα την εισέπραττε έτσι κι αλλιώς, κι αφού είχε κόψει τη δική της και είναι και αγράμματη, την έκρινε με επιείκεια. Αλλωστε είναι και η ηλικία της τέτοια, όπως και η κατάσταση της υγείας της, που και ο πιο αυστηρός δικαστής δεν θα την έβαζε στη φυλακή.

Η εισαγγελέας, πάντως, πρότεινε την αθώωσή της λόγω νομικής πλάνης, αφού πείστηκε από κάτι που της είπε ο ταχυδρόμος και δεν έψαξε τι πρέπει να κάνει για να εισπράττει νόμιμα τη σύνταξη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ