2012-05-19 09:39:21
Φωτογραφία για Ελεύθερο στο πιάτο το ψάρι-δολοφόνος
Aίρει το δημαρχείο του Τόκιο μερικούς από τους περιορισμούς στο μαγείρεμα του δηλητηριώδους ψαριού φούγκου, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αυστηρού ελέγχου και αδειοδότησης αυτού του προϊόντος.

Όπως μεταδίδεται από τον Οκτώβριο τα εστιατόρια δεν θα χρειάζονται πια την ειδική άδεια, για να μαγειρεύουν το φούγκου. Το κάθε κατάστημα θα έχει το δικαίωμα να προτείνει αυτήν την …λιχουδιά, εφόσον αγοράζει το ψάρι ήδη κατεργασμένο, δηλαδή με αφαιρεμένα τα δηλητηριώδη μέρη.Tο ιδιαίτερα δηλητηριώδες ιαπωνικό ψάρι φούγκου, αν και θεωρείται εκλεκτό έδεσμα, δεν μπορεί να προετοιμασθεί παρά μόνο από ειδικευμένους μάγειρες. Aκόμη και η παραμικρή λανθασμένη κίνηση, κατά την αφαίρεση της δηλητηριώδους κύστης του, που περιέχει θανατηφόρο νευροτοξίνη, μπορεί να οδηγήσει τον άτυχο πελάτη σε φρικτό θάνατο.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι πάνω από 60% των περιπτώσεων δηλητηρίασης από το δηλητήριο του ψαριού φούγκου έχουν αποτέλεσμα τον θάνατο. Αυτό όμως δεν σταματά αυτούς που ενδιαφέρονται για …ακραίες απολαύσεις, οι οποίοι γνωρίζουν πως η μικρή ποσότητα δηλητηρίου που μένει στο φαγητό προκαλεί ελαφρά ευφορία.

Προσέξτε όμως:Από το 2000 23 άτομα πέθαναν στην Ιαπωνία τρώγοντας αυτό το ψαράκι prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σενάρια για ένα τηλεφώνημα…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σενάρια για ένα τηλεφώνημα…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ