2016-12-14 17:58:44
Φωτογραφία για Τι άλλαξε στην εγκύκλιο για τους Ιατρικούς Επισκέπτες
Ο όρος στην εγκύκλιο που εκδόθηκε τελευταίως και όριζε ότι μπορούν, οι ιατρικοί επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στις μονάδες υγείας μόνο μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέθηκε.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET.GR

«Σβήστηκε» τελικώς μετά από τις παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών ο όρος στην εγκύκλιο που εκδόθηκε τελευταίως και όριζε ότι μπορούν, οι ιατρικοί επισκέπτες, να έχουν πρόσβαση στις μονάδες υγείας μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι και η πρόσβασή τους σε αυτές είναι πάντα ομαλή, μας λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σταύρος Νουχάκης, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετές μονάδες του ΕΟΠΥΥ που δεν έχουν συμμορφωθεί με τη νέα αλλαγή. Τέτοιες, για παράδειγμα, όσον αφορά την Αθήνα, είναι της Ν. Ιωνίας και του Κερατσινίου, ενώ έχουν έρθει και αρκετές καταγγελίες που αφορούν μονάδες της επαρχίας, όπως στο Λιτόχωρο! 


Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε, η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών στα ιδρύματα ορίζεται από τον εκάστοτε Διευθυντή και δύναται να γίνεται και σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, η επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας, παραμένει και με τη νέα εγκύκλιο υποχρέωση του εργαζόμενου Ιατρικού Επισκέπτη (όπως και στο παρελθόν), αν και όταν ζητηθεί. 

Το θέμα είναι, υποστηρίζει ο κ. Σ. Νουχάκης, ότι πρέπει από τη μία να προστατευθεί το σύστημα της δημόσιας υγείας, από την άλλη όμως να μην θεσπίζονται μέτρα που θα οδηγήσουν στην ανεργία χιλιάδες κόσμο, με μαθηματική ακρίβεια. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από τον κλάδο των επισκεπτών 3.100 άτομα, ανεβάζοντας την ανεργία στο 30%. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι η μέση ηλικία των ιατρικών επισκεπτών είναι τα 40 έτη, που αποτελεί και την πιο παραγωγική περίοδο για έναν εργαζόμενο. 

Και ενώ, συνεχίζει ο ίδιος, φέτος μέχρι και πριν από λίγο καιρό είχαν γίνει από την πλευρά της βιομηχανίας κάποιες προσλήψεις, τον τελευταίο μήνα τα μηνύματα που φθάνουν στην Ομοσπονδία δεν είναι καλά, καθώς κάποιες εταιρείες ετοιμάζουν απολύσεις στελεχών στο πλαίσιο των περικοπών κόστους που κάνουν. 

Το δυστύχημα, είναι ότι ο κλάδος δεν είναι ενωμένος. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η δημιουργία «νέας» ομοσπονδίας φαρμάκου με τον διακριτικό τίτλο ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ, η οποία φέρει την υπογραφή των Προέδρων των Συλλόγων της Θράκης , της Καβάλας – Δράμας - Σερρών, και των Φαρμακοϋπαλλήλων Έβρου και Αργολίδας, μελών της Ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών, Σ. Νουχάκης έχει απευθύνει επιστολή για ενότητα και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, και όπως αναφέρεται στην επιστολή « η αποχώρηση αποτελεί διαλυτική πράξη που πάει συνολικά το Κίνημα πίσω».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ