2016-12-16 08:22:51
Φωτογραφία για Προκλητικές επιθέσεις Τούρκων: ένταση στα Ίμια
Δύσκολη μέρα ήταν η Πέμπτη στο Αιγαίο με πολλές τουρκικές προκλήσεις, ενώ σε μία περίπτωση φτιάχτηκε περίεργο κλίμα από εφημερίδες που πρωταγωνίστησαν στο παρελθόν στα Ίμια.

Από νωρίς το πρωί τα μέσα του ομίλου της Hurriyet δημιουργούσαν ένα κλίμα έντασης και έγραφαν ότι οι Έλληνες πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια και δημοσίευαν σχετικές φωτογραφίες.

Ωστόσο στο ελικόπτερο ήταν ο αρχηγός του ΓΕΣ ο οποίος ήταν σε προγραμματισμένη πτήση Το πρωί της Πέμπτης ωστόσο δέκα ψαράδες πήγαν με τα ψαροκάικα τους κοντά στα Ίμια να ψαρέψουν τσιπούρες. Όταν τους αντιλήφθηκε τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, επιχείρησε να τους διώξει.

Οι ψαράδες ειδοποίησαν το Λιμενικό της Ρόδου και στο σημείο έφτασε σκάφος του λιμενικού.

Ωστόσο η Hurriyet συνδύασε την πτήση του ελικοπτέρου του αρχηγού του ΓΕΣ με τους ψαράδες που ήταν στο σημείο και έγραψε για νέα ένταση στα Ίμια.


Την ίδια ώρα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου τα τουρκικά αεροσκάφη επιχειρούσαν προκλήσεις. Το πρωί εισήλθε στο FIR Αθηνών ένα ζεύγος F-16. Εισήλθε συγκεκριμένα ανατολικά της Λήμνου στις 11.20 το πρωί και εξήλθε στις 11.36. Ενα ζεύγος Mirage-2005 τα αναγνώρισε.

Δέκα λεπτά αργότερα ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στην περιοχή ανάμεσα στη Χίο και στη Λέσβο.

Λίγο αργότερα οι Τούρκοι επέστρεψαν με ένα ζεύγος F-4 που επιχειρούσε μαζί με ένα ζεύγος F-16, ενώ άλλο ένα ζεύγος F-16 οπλισμένο με πυραύλους αέρος- αέρος και αέρος- επιφανείας τα επιτηρούσε.  Χρειάστηκε να απογειωθούν από τη Σούδα δύο ελληνικά F-16.

Στις 14.55 μετά το μεσημέρι, δύο τουρκικά F-16 εισήλθαν στην περιοχή κοντά στη Λήμνο. Δυο Mirage επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν, αλλά οι τούρκοι πιλότοι δεν υπάκουσαν στις εντολές αναχαίτισης με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή. Συνολικά σημειώθηκαν την Πέμπτη 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και 12 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Διάψευση

Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.

To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ