2016-12-16 23:46:06
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την παράκαμψη της Xαλανδριτσας
Αγαπητό tromaktiko,

περιμετρική οδός που κατασκευάζεται στην Χαλανδρίτσα ώστε να παρακάμπτει τον ομώνυμο οικισμό έβαλε και ένα δίλλημα στους υπεύθυνους του έργου... Να τηρήσουν τα προβλεπόμενα από την μελέτη ή να κάνουν έναν ελιγμό, κοινώς ντρίπλα.

Προτίμησαν το δεύτερο. Στην είσοδο του οικισμού, ακριβώς κάτω από το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας βρίσκονται 7 παράγκες καλυμμένες με νάιλον και άλλα ευτελή υλικά, ένα κοντέινερ και ένα κτίσμα από τσιμεντόπλιθες.

Μια άθλια μικρή παραγκούπολη που κατοικούν Έλληνες αθίγγανοι. Ενώ όλοι γνώριζαν ότι η κατασκευή της παρακαμπτηρίου οδού συμπεριελάμβανε και τμήμα αυτού του χώρου, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ενημερώσει και να μεριμνήσει γι αυτούς τους ανθρώπους. Όταν οι εργασίες διάνοιξης της οδού έφθασαν στις πόρτες των παραπηγμάτων, τότε συγκλήθηκε υπαίθρια σύσκεψη με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ερυμάνθου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες στις 15 Νοεμβρίου του παρόντος έτους.


Ο Δήμαρχος μου δήλωσε ότι είχε απευθυνθεί στον Κουρουμπλή πρώην υπ. Εσωτερικών να του αποστείλει μερικά προκατασκευασμένα σπίτια, αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Οι υπεύθυνοι της περιφέρειας που έχει αναλάβει το έργο, σε δύο επισκέψεις μου αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι θα αλλάξει η χάραξη λόγω των πρόχειρων παραπηγμάτων.

Τελικά αποφασίσθηκε στο πόδι, να μεταφερθεί η χάραξη προς το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, με αποτέλεσμα το άκρο του οδοστρώματος να ακουμπάει τις παράγκες, να δημιουργηθεί μια κλειστή στροφή 180° προς την είσοδο του οικισμού και μία δεύτερη στροφή προς την παράκαμψη. Επίσης να κατασκευασθεί μια ψηλή περίφραξη για να μην βγαίνουν τα παιδιά των αθίγγανων να παίξουν στον κόμβο κ.λ.π.

Εάν επρόκειτο για λαθρομετανάστες, λιποτάκτες, φυγόδικους και πάσης φύσεως εγκληματίες που δηλώνουν πρόσφυγες, θα τσάκιζαν την μέση τους να βρουν καταλύματα στα «παιδιά».

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου όφειλε προ πολλού να έχει βρει χώρο για μετεγκατάσταση των συνανθρώπων μας αυτής της ευπαθούς ομάδας, για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Περίπου δέκα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, οι οικογένειές τους δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά και κατοικούν από δεκαετίες στο χώρο, με προσωρινό παραχωρητήριο του Δασαρχείου Πατρών.

Η παράκαμψη της Χαλανδρίτσας μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, απέκτησε και ένα νέο υποέργο : την μίνι παράκαμψη της παραγκούπολης, με ευθύνη της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Δήμου Ερυμάνθου.

Η ενέργεια αυτή είναι ένας πρωτοφανής πολιτικός στρουθοκαμηλισμός και κατάπτυστη πολιτική απόφαση, που αδιαφορεί για την ασφάλεια των κατοίκων και πετσοκόβει ένα σημαντικό περιφερειακό έργο.

Αυτοί που κόπτονται δήθεν για τα δικαιώματα όλων των ανά την υφήλιο καταπιεσμένων, δεν είναι ικανοί να βρουν ένα μικρό χώρο για να στεγασθούν δέκα οικογένειες Ελλήνων που υποχρεώνονται να συνεχίσουν να παραμένουν σε ένα άθλιο και επισφαλή χώρο. Τους εμπαίζουν λέγοντας ότι μετατόπισαν τον κόμβο για να μην τους ξεσπιτώσουν Εάν η απόφαση της μετατόπισης χάραξης της οδού ελήφθη κατόπιν πιέσεων του Δημάρχου Ερύμανθου προς την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος για να μην επωμισθεί το βάρος της μεταστέγασης των δέκα αυτών οικογενειών, ας τοποθετηθούν αρμοδίως.

Όταν θα έρθει οσονούπω η ώρα που ο Δήμος Ερυμάνθου θα κληθεί να υποδείξει χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών εντός των διοικητικών του ορίων, να μην ξεχάσει ο Δήμαρχος την αρνητική θέση που έλαβε στο πρόβλημα που εκθέσαμε.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ