2016-12-18 16:00:25
Φωτογραφία για Ο Ρονάλντο οδήγησε την Ρεάλ στη κορυφή του κόσμου
Με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε δύσκολα με 4-2 της Κασίμα Άντλερς στην παράταση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου. Πρωταθλήτρια Ευρώπης η «βασίλισσα» τον περασμένο Μάιο στο Μιλάνο και εδώ και τώρα στην κορυφή του κόσμου, έστω κι αν χρειάστηκε η παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Κασίμα Άντλερς, μένοντας πίσω στο σκορ με 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο. Όλα είχαν ξεκινήσει πάντως ιδανικά για τη Ρεάλ. Το σκορ άνοιξε στο 9ο λεπτό, όταν ο Μόντριτς έκανε το πρώτο σουτ, ο τερματοφύλακας της Κασίμα έκανε κακή απόκρουση και τελικά ο Μπενζεμά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Οι Ιάπωνες κατάφεραν να πάρουν μερικά μέτρα μετά το γκολ των Ισπανών, είχαν μερικά αξιόλογα σουτ, αλλά δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν τον Κέιλορ Νάβας.  Μέχρι το 44' όταν μετά από αδράνεια του Βαράν, ο οποίος δεν κατάφερε να διώξει,ο Σιμπασάκι με ωραίο σουτ νίκησε τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα κάνοντας το 1-1 για την Κασίμα
. Και ενώ η Ρεάλ έλεγχε το παιχνίδι, ο Σιμπασάκι και πάλι, στο 51ο λεπτό, με αριστερό σουτ νίκησε και πάλι τον Νάβας και έκανε το 2-1 για την Κασίμα. Επτά λεπτά αργότερα, ο Γιαμαμότο ανέτρεψε τον Λούκας, ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι, ο Ρονάλντο ευστόχησε για το 2-2. Στο 73ο λεπτό, ο Μπενζεμά έκανε το σουτ, οι αμυντικοί της Κασίμα έδιωξαν, ο Κριστιάνο έστειλε τη συνέχεια τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν δεν κατάφεραν να βρουν και ένα τρίτο τέρμα για την ανατροπή πριν το τελικό σφύριγμα με αποτέλεσμα ο τελικός να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έκρινε το τρόπαιο για τη «Βασίλισσα». Στο 98' ο Μπενζεμά με μία ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Ρονάλντο τετ-α-τετ. Ο Πορτογάλος με αριστερό δυνατό σουτ δεν αστόχησε και έγραψε το 3-2 για τη Ρεάλ. Τρία λεπτά αργότερα, στο 101' η Κασίμα που δεν έλεγε να... πουλήσει εύκολα το «τομάρι» της άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σουζούκι έπειτα από εκτέλεση φάουλ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Νάβας. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έβαζε... ταφόπλακα στις ελπίδες της Κασίμα. Στο 104' το αδύναμο σουτ του Κρόος θα κατέληγε στον Ρονάλντο, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-2, τελειώνοντας ουσιαστικά τον τελικό και οδηγώντας τη «Βασίλισσα» ξανά στην κορυφή του κόσμου έπειτα από το 2014.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ