2016-12-18 15:45:15
Φωτογραφία για Εγκαίνια της Πρότυπης Οικίας Αυτόνομης Διαβίωσης από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 14/12/2016 τα εγκαίνια της Πρότυπης Οικίας Αυτόνομης Διαβίωσης στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου. Η οικία δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών (http://esda-lab.cied.teiwest.gr) του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, και θα χρησιμοποιείται τόσο ως χώρος εκπαίδευσης των φοιτητών του τμήματος, όσο και σαν χώρος επίδειξης τεχνολογιών υποβοηθούμενης διαβίωσης για το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος , ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Β. Τριανταφύλλου, οι αντιπρόεδροι του ιδρύματος κ. Σ. Συρμακέσης και κ. Κ. Κουτσοσγιάννης, καθώς και ο διευθυντής της βιβλιοθήκης κ. Ι. Χαλάτσης.

Κατά την εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής κ
. Ν Βώρος, υπεύθυνος του Εργαστήριου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών, παρουσίασε τις ερευνητικές δράσεις του εργαστηρίου και τις τεχνολογικές δυνατότητες της Πρότυπης Οικίας Αυτόνομης Διαβίωσης. Στη συνέχεια, οι παραβρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο χώρο της οικίας από τα μέλη του Εργαστήριου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες υποβοηθούμενης διαφήμισης. Το ενδιαφέρον όλων τράβηξε το μικρό οικιακό ρομπότ της Πρότυπης Οικίας Αυτόνομης Διαβίωσης, ο Ζαχαρίας. Παράλληλα, οι επισκέπτες πειραματίστηκαν με νέες καινοτόμες υπηρεσίες που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών, όπως η εύκολη αναζήτηση αντικειμένων στο χώρο της οικίας.

Το εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και επικεφαλής του εργαστηρίου Δρ. Νικόλαος Βώρος, ο οποίος παρουσίασε τις ευρωπαϊκές δράσεις του εργαστηρίου και τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσει για την υποστήριξη ηλικιωμένων στο σπίτι με χρήση ρομποτικών βοηθών.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ