2016-12-19 06:50:13
Φωτογραφία για Γιορτή για τα παιδιά των προσφύγων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ
Μια φιλόξενη γιορτή χαράς και παιχνιδιού για τα παιδιά των προσφύγων, ενόψει των εορταστικών ημερών, διοργανώνεται τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11.00πμ στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Τους μικρούς πρόσφυγες θα υποδεχθεί στο Ινστιτούτο ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, με τη  συνοδεία της χορωδίας τους. Η γιορτή απευθύνεται στα παιδιά προσφύγων από κέντρα φιλοξενίας του Νομού Αττικής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής δράσης «Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ παστεριώνει το μικρόβιο της ξενοφοβίας», που θα διεξαχθεί στο Ινστιτούτο το ερχόμενο έτος.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο μέσω της  ψυχαγωγικής & εκπαιδευτικής αυτή δράσης, ευελπιστεί να συνδράμει στην ήπια ένταξη των μικρών προσφύγων στην ελληνική κοινωνία & το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.


Σε ένα πλαίσιο ασφαλές, ευχάριστο και γεμάτο ερεθίσματα που στόχο έχουν να προάγουν την δημιουργικότητα, θα μεταφέρει στα παιδιά πρόσφυγες  ένα  σαφές μήνυμα χαράς, αλληλεγγύης & δυνατότητας συνύπαρξης με Έλληνες μαθητές, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και δράσεις.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εθνωφελείς και κοινωφελείς σκοπούς, καθώς και με σημαντική ερευνητική, επιστημονική και κοινωνική προσφορά. Οι δραστηριότητές του αποσκοπούν στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, στην ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού της χώρας, καθώς και στην εκπαίδευση νέων επιστημόνων. Τέλος, το Ε.Ι.Παστέρ συμβάλλει στην κάλυψη εθνικών αναγκών Δημόσιας Υγείας, στην προάσπισή της μέσω της έγκαιρης διαχείρισης επιδημιολογικών απειλών και στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ