2016-12-20 13:29:22
Φωτογραφία για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΕΡΚΕΛ
«Απάνθρωπη και ασύλληπτη» πράξη χαρακτήρισε το χθεσινοβραδινό πολύνεκρο περιστατικό στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την εκτίμηση των γερμανικών αρχών ότι επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια». «Υπάρχουν πολλά που ακόμη δεν γνωρίζουμε με αρκετή βεβαιότητα, αλλά, όπως έχουν τα πράγματα, υποθέτουμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι του γερμανικού κράτους και ότι κάθε λεπτομέρεια θα διαλευκανθεί, ενώ διεμήνυσε ότι οι Γερμανοί «δεν θα αλλάξουν τρόπο ζωής» εξαιτίας του περιστατικού.

Στο κλίμα των δηλώσεων Μέρκελ ήταν και η απόφαση των υπουργών Εσωτερικών των ομόσπονδων κρατιδίων να παραμείνουν ανοιχτές οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε ολόκληρη τη Γερμανία με εξαίρεση τις αγορές της πρωτεύουσας που δεν θα ανοίξουν σήμερα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα και τους τραυματίες της επίθεσης. Οι σημαίες στα δημόσια κτήρια στη Γερμανία κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους μετά τα τραγικά χθεσινοβραδινά γεγονότα.


Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βραδεμβούργου Καρλ-Χάιντζ Σρέτερ, ένας από τους νεκρούς στο Βερολίνο έχασε τη ζωή του από σφαίρα.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες από τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε με τους υπουργούς Εσωτερικών άλλων κρατιδίων, ο Σρέτερ διευκρίνισε ότι πιθανώς επρόκειτο για τον Πολωνό ο οποίος επέβαινε επίσης στο φορτηγό, αλλά δεν ήταν δράστης. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο άνδρας που είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο φορτηγό ήταν Πολωνός πολίτης, αλλά δεν οδηγούσε εκείνος το όχημα την ώρα του περιστατικού.

Deutsche Welle/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ