2016-12-22 14:11:31
Φωτογραφία για ΕΤΕπ: ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜμΕ
Υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα η σύμβαση για τη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από τις εγχώριες τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη και επισήμανε ότι η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας των εμπλεκόμενων πλευρών για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Ήδη μάλιστα, υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, οι οποίες κατανεμήθηκαν ισόποσα στις τέσσερις τράπεζες. «Οι δανειακές συμβάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στηρίζουν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΤΕπ, την εξασφάλιση δηλαδή, της καλύτερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας», έσπευσε να προσθέσει ο επικεφαλής της ΕΤΕπ.


Εκ μέρους της Alpha Bank, o διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μαντζούνης, επεσήμανε ότι: «Αυτή η συναλλαγή, εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, δημιουργεί νέες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών πελατών μας, παρέχοντας παράλληλα ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας». «Έχουμε την πεποίθηση ότι η πολυετής και ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία μας με την ΕΤΕπ θα συμβάλει στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και θα προωθήσει καινοτόμες πρωτοβουλίες και επενδύσεις» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ανέφερε πως η συνεργασία των δύο πλευρών είναι μακροχρόνια και μέσω αυτής, η Eurobank έχει διοχετεύσει κεφάλαια, ύψους 840 εκατ. ευρώ, σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις. «Επιθυμούμε να συμβάλουμε στην επιτυχία της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της διαρροής ανθρώπινου κεφαλαίου, μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους που αναζητούν εργασία» τόνισε, παράλληλα.

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, υποστήριξε ότι «σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική ανάκαμψη έχει κρίσιμη σημασία για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη μείωση της ανεργίας, είναι καθήκον μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης». «Η συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών σε αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύει τον κοινό μας στόχο, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας και η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά» ανέφερε στη συνέχεια.

Τέλος, ο Γιώργιος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, χαιρέτισε τη νέα πιστωτική γραμμή και εκτίμησε ότι «η στήριξη της διατηρήσιμης ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία αποτελεί βασικό καθήκον μας». «Είμαστε πεπεισμένοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και το μέλλον των ελληνικών ΜμΕ και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης» κατέληξε.

Επικουρικά με τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, η ΕΤΕπ προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης και για την ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της οποίας προσφέρονται ανταγωνιστικά επιτόκια στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ