2016-12-25 22:34:21
Φωτογραφία για Ήθελε να κάνει ευθανασία στον σκύλο της επειδή βαριόταν να τον φροντίζει
Πρόσφατα κοινοποιήθηκε ένα γράμμα σε ένα μπλογκ φίλων των σκύλων. Ο αποστολέας του το απηύθυνε στην άγνωστη που παράτησε τον σκύλο της σε ένα καταφύγιο για να του κάνουν ευθανασία.

Διαβάστε την επιστολή

  “Γεια. Δεν με ξέρεις και για το καλό σου καλύτερα να ελπίζεις και να προσεύχεσαι να μην έχεις την ατυχία να με συναντήσεις. Πώς ξέρω το όνομα σου; Γιατί οι υπάλληλοι από τον έλεγχο ζώων μου έδωσαν το έγγραφο εισαγωγής της Cocoa. Ξέρεις, αυτό που συμπλήρωσες, που έλεγε ότι η Cocoa είναι 12 ετών και ότι την είχες όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό που έλεγε ότι μετακομίζεις σε διαμέρισμα όπου δεν επιτρέπονται τα ζώα και δεν μπορείς να την πάρεις μαζί σου. Ξέρεις, αυτό που έλεγε ότι είναι γλυκό κορίτσι και υπέροχη σύντροφος. Αυτό που έλεγε ότι έχεις περιορισμένους πόρους.Κοίτα πώς έχουν τα πράγματα, Jean. Α, δεν σε ρώτησα αν μπορώ να σε αποκαλώ Jean, αλλά θα το κάνω.


Ή θα μπορούσα σε αποκαλέσω με διαφορετικά ονόματα τα οποία δεν θα σου αρέσουν και πολύ. Όταν είδα την φωτογραφία της Cocoa στην σελίδα του έλεγχου ζώων, όταν είδα την γκρίζα μουσούδα και διάβασα την περιγραφή που έλεγε ότι η εδώ και 12 χρόνια οικογένεια της την είχε παρατήσει, μου ράγισε την καρδιά.Jean, κάποτε είχα μια σκυλίτσα που έμπλεξε γιατί δάγκωσε ένα παιδί στον πισινό, επειδή της πείραζε τα αυτιά. Όταν η πόλη έθεσε την σκυλίτσα μου σε καραντίνα για 48 ώρες, ήμουν προετοιμασμένος να τα παρατήσω όλα εκτός από την σκυλίτσα μου και να φύγω. Δεν έπαιζα. Έτσι κάνω. Κανένας σκύλος δεν μένει πίσω, Jean.Έτσι, όταν είδα την φωτογραφία της Cocoa, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί κάποιος θα παρατούσε ένα μέλος της οικογένειας. Και η συμπόνια μου για τον σκύλο με έτρωγε, μέχρι που πήρα ακόμα μια βιαστική απόφαση και πήγα να την υιοθετήσω.

 Δρω βιαστικά και μετανιώνω με την ησυχία μου. Αυτό είναι το μότο μου, Jean.Όταν βρήκα την Cocoa, είχα κοκκινισμένα μάτια και λοίμωξη στο ιγμόρειο. Ήμουν άρρωστος, αλλά πήγα να την πάρω, γιατί ανησυχούσα ότι ήταν τρομοκρατημένη και ότι θα της έκαναν ευθανασία, μόνη και τρομαγμένη, ψάχνοντας να βρει ανθρώπους. Δεν άντεχα να το σκέφτομαι και δεν ήταν καν δικιά μου.Χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση για 2 μέρες μέχρι τελικά να καταλάβω γιατί την είχαν παρατήσει. Κάτι μου λέει ότι η Cocoa δεν απέκτησε ξαφνικά ακράτεια μέσα στην εβδομάδα που την παράτησες μέχρι να την πάρω σπίτι.Μας πήρε εβδομάδες, Jean, αλλά τελικά βρήκαμε την σωστή δόση φαρμάκων για να διατηρήσουμε την ακράτεια υπό έλεγχο. Ήμουν ευτυχισμένος, η Cocoa ήταν ευτυχισμένη και το σπίτι ήταν καθαρό ξανά.

Αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ, Jean. Μερικές βδομάδες αφότου την πήρα σπίτι, εμφάνισε οξεία παγκρεατίτιδα. Αυτό σήμαινε ότι χρειαζόταν αντιβιωτικά και ειδικό φαγητό που μου κόστιζε 2,25 δολάρια η κονσέρβα και έτρωγε εύκολα 2 κονσέρβες τη μέρα. Αλλά δεν είναι αυτό το χειρότερο κομμάτι, Jean. Πιθανόν να ξέρεις τι θα πω στην συνέχεια, σωστά; Για τους όγκους;Δεν ήταν σίγουροι στον κτηνίατρο αν οι όγκοι προκαλούσαν την παγκρεατίτιδα, κι έτσι αποφασίσαμε να περιμένουμε.Κι τότε πείστηκα ακόμα περισσότερο ότι είχες εγκαταλείψει ένα μέλος της οικογένειας σου επειδή ήταν άρρωστο. Ήξερες ότι είχε καρκίνο και δεν είχες την οικονομική άνεση για την θεραπεία. Αυτό που με αναστάτωσε τόσο πολύ, Jean, είναι ότι δεν μπήκες καν στον κόπο να οδηγήσεις 20 λεπτά παραπάνω και να την πας στο Humane Society, ένα καταφύγιο που δεν σκοτώνει τα ζώα.

Ή στον κτηνίατρο σου και να της κάνεις ευθανασία ενώ την παρηγορείς. Έτσι, για μερικές εβδομάδες έπρεπε να αγοράζω ακριβό φαγητό για την Cocoa. Τον σκύλο που εγκατέλειψες. Και για μερικές βδομάδες της αγόραζα χάπια. Ανακάλυψα ότι της έκαναν τα ολόσωμα φορμάκια για μωρά σε μέγεθος XL και έκοψα μια τρύπα για την ουρά της. Και περιμέναμε.Στο μεταξύ, η Cocoa πήγε στο βουνό. Έπεσε από την πλαγιά ενός μικρού βουνού, είδε ελάφια. Πέρασε πολύ καλά. Γινόταν πολύ παιχνιδιάρα και προσπαθούσε να παίξει και με τους άλλους σκύλους μου ακριβώς μετά το φαγητό. Γινόταν κάθε βράδυ. Τα αγόρια μου την λάτρεψαν και την αποδέχτηκαν, όπως αποδέχονται κάθε λυπητερή ιστορία που έρχεται σπίτι μαζί μου.

Την άφηναν ακόμα και να ξαπλώνει στην αιώρα κάθε βράδυ αν ήθελε. Τις Κυριακές καμιά φορά άφηνα όλα τα σκυλιά να σκαρφαλώνουν στο κρεβάτι μαζί μου για λίγο. Στην Cocoa άρεσαν πραγματικά αυτά τα πρωινά, Jean. Της άρεσε να συμμετέχει. Μερικές φορές ανέβαιναν οι 3 σκύλοι και οι 2 γάτες μου. Το λάτρευε.Στο μεταξύ, οι όγκοι ήταν ακόμα εκεί. Και η εγχείρηση δεν ήταν στις επιλογές μας. Αυτή την εβδομάδα άρχισε να πρήζεται η κοιλιά της Cocoa. Συνέχισα να περιμένω να υποχωρήσει, αλλά δεν γινόταν τίποτα, Jean. Χτες πήγαμε για ακτινογραφίες και ανακαλύψαμε ότι οι όγκοι ήταν πολύ μεγάλοι, η κοιλιά της γεμάτη υγρό και δεν μπορούσαμε να δούμε τα όργανα της.Δοκιμάσαμε διουρητικά για να απομακρύνουμε το υγρό, αλλά ήταν προσωρινή λύση. Δεν θα έφευγε. Και δεν ήθελα οι τελευταίες μέρες της Cocoa να είναι γεμάτες ταραχή για την ακαταστασία στο σπίτι. Βλέπεις, αυτή είναι η διαφορά μας, Jean. Ανησυχούσα για το πώς ένιωθε η Cocoa. Κοίταζα τα μάτια της και έβλεπα το άγχος όταν έκανε κάποιο ατύχημα.Έτσι, δεν πήραμε τα φάρμακα. Την έφερα σπίτι και σκέφτηκα να της χαρίσω μερικές καλές, τελευταίες εβδομάδες. Θα την κακομάθαινα και θα την έκανα να νιώσει σαν κυρία. Αλλά τελικά δεν έγινε έτσι, Jean. Τελικά σήμερα ήταν η τελευταία της μέρα. Εδώ όμως είναι το θέμα.

Αντί να πεθάνει στο κρύο έδαφος ενός κρύου κτιρίου με ανθρώπους που μπορεί και να μην έδιναν σημασία στο πώς θα ερχόταν το τέλος της, πέθανε στα χέρια μου. Κράτησα το κεφάλι του σκύλου σου στα χέρια μου και ψιθύριζα στο αυτί της καθώς έφευγε. Της είπα πόσο όμορφη είναι. Της είπα πόσο την αγαπώ και χάιδεψα εκείνο στο σημείο πάνω από το μάτι της.Βεβαιώθηκα ότι είχε αγάπη. Βεβαιώθηκα ότι το πρόσωπο μου ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είδε, ότι η φωνή μου ήταν η τελευταία φωνή που άκουσε.

 Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί στα λέω όλα αυτά, Jean. Μπορεί να αναρωτιέσαι αν ήθελα απλά να ξέρεις ότι η Cocoa ήταν εντάξει.Θα ήθελα να σου το ξεκαθαρίσω. Γράφω αυτό το γράμμα για να σου πω ότι είσαι απαίσια. Αν το διαβάσεις ποτέ αυτό, να ξέρεις ότι εγώ, μαζί με τους φιλόζωους φίλους μου σε όλο τον κόσμο, έχουμε την χειρότερη άποψη για σένα. Δεν παίρνεις έναν σκύλο 12 χρονών, ένα γλυκό κορίτσι, υπέροχη σύντροφο και την παρατάς σε ένα καταφύγιο που σκοτώνουν τα ζώα. Δεν της έδωσες καν μια καλή ευκαιρία.Ήταν τυχερή τη μέρα που είδα την φωτογραφία της, γιατί επίτρεψε μου να σου πω, Jean, ότι τα ζώα μου δεν έχουν ανάγκη τίποτα. Σε όσους διαβάζουν αυτό το γράμμα και ήξεραν την Cocoa Loco, όλους τους φίλους της στον κόσμο, θέλω να πω ότι εδώ τελειώνει η ιστορία.”
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ