2016-12-26 14:33:11
Φωτογραφία για Γιγάντια επιχείρηση για τον εντοπισμό του ρωσικού αεροσκάφους και των μαύρων κουτιών του
Με τα αίτια της συντριβής του ρωσικού Τουπόλεφ να παραμένουν άγνωστα και τη Ρωσία να έχει βυθιστεί στο πένθος ολοκληρώθηκε ένα 24ωρο από την αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα.  Στα νερά της έχει στηθεί γιγάντια επιχείρηση με τη συμμετοχή χιλιάδων στρατιωτών, διασωστών και δυτών, με την ελπίδα να βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και οι σοροί των 92 επιβαινόντων που βρήκαν τραγικό θάνατο λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο του Σότσι.

Την ώρα που η συζήτηση και τα σενάρια σχετικά με το τι προκάλεσε το δυστύχημα φουντώνουν, ειδικοί και σχολιαστές μιλούν περισσότερο για την παλαιότητα του μοντέλου του αεροσκάφους παρά για την πιθανότητα επίθεσης σε στρατιωτικό αεροπλάνο που απογειώθηκε από στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή αιτία για τη συντριβή του αεροπλάνου. «Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Επί του παρόντος, καμιά εκδοχή δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα. Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Αλλά όπως γνωρίζετε, η τρομοκρατική ενέργεια δεν περιλαμβάνεται στις κύριες εκδοχές που εξετάζουμε».


Ανάμεσα στους 84 επιβαίνοντες και το οκταμελές πλήρωμα του αεροπλάνου το οποίο συνετρίβη δύο λεπτά και 44 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το Σότσι, βρίσκονταν 64 μέλη της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία. Η είδηση της αεροπορικής τραγωδίας πάγωσε τη Ρωσία. Η χορωδία Ensemble Alexandrov, γνωστή για τις πολύ πετυχημένες περιοδείες της σε όλο τον κόσμο, θεωρείται ένα από τα σύμβολα της χώρας και της εθνικής περηφάνιας της.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τη σημερινή, ημέρα πένθους σε όλη τη χώρα και ζήτησε τη διεξαγωγή «προσεγμένης» έρευνας για να διαπιστωθούν τα αίτια της καταστροφής.

Η τεράστια επιχείρηση έρευνας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου. Οι έρευνες έχουν διευρυνθεί έως έξι χλμ. ανοικτά των ρωσικών ακτών. Συνολικά, τουλάχιστον 3.500 άτομα- ανάμεσά τους 150 δύτες- 39 πλοία, πέντε ελικόπτερα και μη επανδρωμένα μετέχουν στις έρευνες.

Έντεκα πτώματα και περισσότερα από 150 κομμάτια του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά τους στη Μόσχα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ