2016-12-27 09:05:58
Φωτογραφία για Μειώσεις σε πάνω από 3200 φάρμακα
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Η ανάρτηση του δεύτερου Δελτίο Τιμών του 2016 μεταφράζεται σε μειώσεις τιμών για ένα στα τρία φαρμακευτικά σκευάσματα (3206), από την έναρξη ισχύος του για τα Φαρμακεία στα τέλη του Φεβρουαρίου (εδώ).

Ο παραπάνω αριθμός αφορά σε μειώσεις από το ελάχιστο 0,01% έως λίγο πάνω από το 60%, σε σύνολο 9724 ιδιοσκευασμάτων. Ένα στα τέσσεραφάρμακα (πάνω από 2.200) καταγράφουν μειώσεις μεγαλύτερες από 5%, με την πλειονότητα εξ αυτών, κυρίως off patent και γενόσημα, να έχουν μειωθεί άνω του 10%.

Η νέα ανατιμολόγηση περιλαμβάνει και κάποιες αυξησείς, πιθανόν διορθώσεις σοβαρών λαθών του παρελθόντος ή αποφάσεις που διασφαλίζουν την παραμονή σημαντικών σκευασμάτων στην ελληνική αγορά.

Πάντως, η εξοικονόμηση που υπολογίζεται να επιτευχθεί ανέρχεται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν ενστάσεις για διορθώσεις έως τις 4 Ιανουαρίου.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για φαρμακευτικές εταιρίες, νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές με φαρμακείο από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς ένα μήνα μετά ,στις 27 Ιανουαρίου και για τα Φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ