2016-12-27 11:28:09
Φωτογραφία για Η Πάτρα στις ελληνικές πόλεις με εντονότερη τη χρήση ποδηλάτου - Τι δείχνει έρευνα του ΕΜΠ
Ενισχυμένη παρουσία ποδηλάτου παρατηρείται σε πόλεις της Πελοποννήσου όπως η Πάτρα, ο Πύργος, η Καλαμάτα και η Κόρινθο, με όλο και... εντονότερη κίνηση στο παραλιακό μέτωπο και τις περιαστικές διαδρομές,σύμφωνα με έρευνα από τη Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Βάσει αυτής, την πιο περιορισμένη ποδηλατική δραστηριότητα αναλογικά με το μέγεθος και τον πληθυσμό της,εμφανίζει η Ελλάδα,σε σύγκριση με Ευρώπη, Αμερική, Βραζιλία και Αυστραλία, τους τελευταίους δέκα μήνες και παρά την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου, τα ποσοστά παραμένουν ακόμα χαμηλά.

Οι ποδηλάτες - χρήστες της εφαρμογής Strava καταχωρίζουν την καθημερινή τους, ποδηλατική δραστηριότητα και τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι κατά τους τελευταίους 10 μήνες η δραστηριότητα είναι η χαμηλότερη.

Όπως επισημαίνει ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, Δρ Πολεοδόμος-Συγκοινωνιολόγος του ΕΜΠ, στη περίπτωση πόλεων της ελλαδικής περιφέρειας, όπως Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αγιος Νικόλαος, Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα. παρατηρείται μερική πύκνωση των διαδρομών για το 2015, ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται σε Κέρκυρα,Ιωάννινα,Άρτα και Πάργα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ