2016-12-27 19:40:09
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δ.Κ. Μελισσίων.
Tο δικαίωμα έκπτωσης από το φορολογητέο εισόδημα χάνουν οι εργοδότες που θα καταβάλουν μισθοδοσία με μετρητά από τις 22 Δεκεμβρίου 2016 και μετά.

Ειδικότερα και σύμφωνα κατ΄εφαρμογή του νόμου 4446/2016 -το ΦΕΚ του οποίου δημοσιεύθηκε στις 22/12/2016, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε εφαρμογή– από την περασμένη Πέμπτη οι δαπάνες μισθοδοσίας  που δεν έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, των εργοδοτών.

Όπως χαρακτηριστικά ορίζεται στο άρθρο 129 του νόμου «όλες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013 (ενδεικτικά, δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, αμοιβές διευθυντών ή μελών Δ.Σ, αμοιβές δικηγόρων με πάγια αντιμισθία, αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκι), εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών. Αν οι ανωτέρω δαπάνες δεν εξοφληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τότε δεν εκπίπτουν».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ