2016-12-29 19:28:10
Φωτογραφία για Γιατί αλλάζοντας συνέχεια ερωτική παρτενέρ χάνεις την ελκυστικότητά σου
Με πόσα άτομα έχεις κοιμηθεί; Ένα ερώτημα που μπορεί να έχει πλάκα να συζητάς με φίλους στις αρχές της σεξουαλικής σου ζωής, αλλά καθώς περνάνε τα χρόνια συνειδητοποιείς ότι κάποιοι υποψήφιοι μελλοντικοί σύντροφοι δεν βρίσκουν και πολύ εντυπωσιακό έναν μεγάλο αριθμό από παρτενέρ. Οπότε μήπως να κρατάς χαμηλά τους τόνους για το ένδοξο ερωτικό σου παρελθόν αν θες να έχεις και ένα λαμπρό μέλλον και να μην καταλήξεις μόνο με σχέσεις της μιας βραδιάς;

Θέση στα πράγματα παίρνει πια και η επιστήμη. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στην επιθεώρηση Sex Research, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν λιγότερο ελκυστικά για σχέση τα άτομα του αντίθετου φύλου, που έχουν αλλάξει πολλούς ερωτικούς συντρόφους.

Για τις ανάγκες της μελέτης, με επικεφαλής τον Steve Stewart-Williams από το πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ στη Μαλαισία, ερωτήθηκαν διαδικτυακά 118 άτομα σχετικά με την επιθυμία τους να εμπλακούν σε μια μακροχρόνια ή πιο σύντομη σχέση, με ένα πρόσωπο που στο παρελθόν είχε από λίγους έως πολλούς ερωτικούς συντρόφους.


Κατέληξαν λοιπόν ότι αν ο υποθετικός σύντροφος είχε στο παρελθόν ένα σωρό ερωτικούς παρτενέρ οι υποψήφιοι δεν ενδιαφέρονταν να συνάψουν σχέση μαζί τους. Αντιθέτως πιο ελκυστικό θεωρείται ένα άτομο που έχει κάνει σεξ με λιγότερα άτομα, εκτός αν έχει πάει μόνο με ένα ή ακόμη χειρότερα με κανένα. Κάποιος που έχει πάει με περισσότερα άτομα απ' όσα μπορείς να μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού σου, ήταν λοιπόν μια όχι και τόσο ελκυστική επιλογή για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί ότι με τα ίδια κριτήρια απάντησαν και τα δύο φύλα. Οι συγγραφείς της μελέτης επιβεβαιώθηκαν άλλωστε ως προς την πρόβλεψή τους, πως στις κοινωνίες της Δύσης οι άνθρωποι θέλουν κάποιο που να έχει ερωτικό παρελθόν, αλλά όχι και υπερβολικό.

«Κάποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για μακροχρόνιες σχέσεις και τείνουν να προτιμούν άτομα που δεν έχουν μακρά σεξουαλική ιστορία. Άλλοι όμως ενδιαφέρονται για πιο ελεύθερες και σύντομες σχέσεις και έτσι δεν τους απασχολεί το θέμα. Δίκαια και τα δύο», σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης.

Ο ιδανικός αριθμός τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια άλλη βρετανική μελέτη, που έγινε φέτος, είναι το 10.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ