2012-05-19 17:52:38
Φωτογραφία για Αυτή την κούπα ποια θα την πάρει;
Η μεγάλη ώρα για την Μπάγερν... Μονάχου και την Τσέλσι έφθασε… Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα… ξίφη τους απόψε (21.45, ΜEGA) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου, με στόχο φυσικά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Οι Βαυαροί, οι οποίοι βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παίζεται αυτό το μεγάλο παιχνίδι στην έδρα τους, θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2001, ενώ από την πλευρά τους οι «μπλε» κυνηγούν το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.

Οι αποψινοί φιναλίστ, για να φτάσουν στον τελικό, χρειάστηκε να αποκλείσουν στα ημιτελικά δύο υπερδυνάμεις του ποδοσφαίρου και μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

Η Μπάγερν άφησε εκτός τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο και έγινε η πρώτη ομάδα στα 20 χρόνια του Champions League που θα διεκδικήσει στη φυσική της έδρα το τρόπαιο.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι, η οποία ονειρεύεται να κατακτήσει το στέμμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, στα ημιτελικά αποκαθήλωσε από την κορυφή την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι. Η ιστορία

Η Μπάγερν, με 4 πρωταθλήματα Ευρώπης στην κατοχή της σε 8 τελικούς και 11 χρόνια μετά τον θρίαμβο του 2001, διεκδικεί το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της (1974, 1975, 1976, 2001 τα προηγούμενα), για να ισοφαρίσει τη Λίβερπουλ.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό για την Τσέλσι, που, αν καταφέρει να «σπάσει» την έδρα των Βαυαρών, θα στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού το 2008 έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι, στον αγγλικό «εμφύλιο» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μόσχα.

Οι απουσίες των δύο φιναλίστ

Σχεδόν... μισές θα αγωνιστούν στο αποψινό μεγάλο ραντεβού Μπάγερν και Τσέλσι, καθώς παραμένει σε ισχύ ο κανονισμός για τις κίτρινες κάρτες που «μεταφέρουν» οι παίκτες από προηγούμενες αναμετρήσεις. Συνολικά επτά ποδοσφαιριστές θα απουσιάσουν από τις δύο ομάδες. Από την πλευρά της Μπάγερν οι άτυχοι του τελικού είναι οι Αλάμπα, Γκουστάβο, Μπαντστούμπερ και οι τραυματίες Βαν Μπούιτεν και Μπρένο, ενώ από την Τσέλσι θα απουσιάσουν οι Μεϊρέλες, Ραμίρες, Ιβάνοβιτς και ο Τέρι, που «πληρώνει» την αποβολή του στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.

Οι πιθανές 11άδες:

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Κοντέντο, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ, Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Μίλερ, Γκόμεζ.

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Μποσίνγκουα,  Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Κόουλ, Εσιέν, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μάτα, Καλού, Ντρογκμπά.Ελληνικό… χρώμα στον τελικό

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι και η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στην «τιτανομαχία» του Μονάχου, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, θα εκτελεί χρέη παρατηρητή, έχοντας υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιοδήποτε ζήτημα οργάνωσης ή ασφάλειας του παιχνιδιού.

Ο διαιτητής του τελικού

Ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 41χρονος ρέφερι, ο οποίος έγινε διεθνής το 2003, θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μπερτίνο Μιράντα και Ρικάρντο Σάντος, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.

Ο Προένσα, ο οποίος εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής, έχει σφυρίξει πάνω από 60 αγώνες, ενώ φέτος έχει διευθύνει πέντε αναμετρήσεις:

Αναλυτικά τα παιχνίδια που σφύριξε φέτος:

17/08/2011: Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μάλμε 4-1 (προκριματικά)

13/09/2011: Ολυμπιακός Μαρσέιγ 0-1 (φάση ομίλων)

02/11/2011: Βιγιαρεάλ-Μαν. Σίτι 0-3 (φάση ομίλων)

07/12/2011: Λιλ-Τραμπζονσπόρ 0-0 (φάση ομίλων)

13/03/2012: Ίντερ-Μαρσέιγ 2-1 (φάση των «16»).
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ