2012-05-19 22:11:05
Φωτογραφία για Ο κερδοσκόπος Ρουμπινί ξαναχτυπά: Να βοηθήσουμε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ
Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι «η ελεγχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη, με τη στήριξη της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ». Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του στο Guardian, ο φημισμένος οικονομολόγος, (και μεγάλος κερδοσκόπος) Νουριέλ Ρουμπινί «Στην τελευταία πράξη της πλησιάζει η τραγωδία του ελληνικού ευρώ», ούτως ή άλλως, γράφει στη βρετανική εφημερίδα ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος. Τονίζει πως είναι θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να «αποχαιρετήσει» την Ευρώζώνη, είτε αυτό συμβεί φέτος, είχε αναβληθεί για ένα έτος.

Κατά τον κ. Ρουμπινί, η προσεκτική επάνοδος της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα θα ήταν η καλύτερη λύση, τόσο για τη χώρα, όσο και για την Ευρωζώνη.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι, εάν η όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου κινηθεί στην τροχιά της λιτότητας και των υπό συζήτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η χώρα δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.


Επισημαίνει πως η Ελλάδα «βολοδέρνει»σε έναν φαύλο κύκλο αφερεγγυότητας, έλλειψης ανταγωνιστικότητας, εξωτερικών ελλειμμάτων και κρίσης που διαρκώς επιδεινώνεται. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό – υποστηρίζει- είναι μία ελεγχόμενη έξοδος από το ευρώ, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Κάτι τέτοιο, όπως γράφει, θα μείωνε τους κινδύνους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Ο κ. Ρουμπινί τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό νόμισμα και δραστική υποτίμηση, ώστε να μπορέσει να συνέλθει.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ