2012-05-20 08:22:05
Φωτογραφία για Οι Γερμανοί διαδηλώνουν κατά της λιτότητας
Τουλάχιστον 20.000 Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους της Φρανκφούρτης το απόγευμα του Σαββάτου, για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία, οι διαδηλωτές ξετύλιξαν τα πανό τους όπου κανείς μπορούσε να διαβάσει για παράδειγμα: «Η ευρωζώνη είναι καμένη» ή ακόμη «όταν η αδικία γίνεται ο κανόνας, η αντίσταση γίνεται καθήκον», μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η αστυνομία αναγνώρισε περίπου 1.000 μέλη της αυτόνομης οργάνωσης «Black Blocks» με μαύρες κουκούλες, γυαλιά ηλίου και μαντίλια, ορισμένα εκ των οποίων προκάλεσαν τα όργανα της τάξης, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν σημαντικά επεισόδια. Τα μέλη των Μπλακ Μπλοκ στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Τις τελευταίες ημέρες, μερικές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις και να κάνουν να ακουστούν οι διαμαρτυρίες τους, μια πράξη πολιτικής ανυπακοής που κατέληξε σε εκατοντάδες προσαγωγές από την αστυνομία, κυρίως την Παρασκευή.

Οι προσαχθέντες των τελευταίων ημερών αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το τετράγωνο των τραπεζών και το κέντρο της πόλης ήταν στη διάρκεια τεσσάρων ημερών υπό την μόνιμη επίβλεψη περίπου 5.000 αστυνομικών.

Λόγω των κινητοποιήσεων, πολλά καταστήματα και γραφεία παρέμειναν κλειστά τις τελευταίες ημέρες.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ