2012-05-20 08:02:09
Φωτογραφία για Υπερωρίες στις εφορίες για να εισπράξουμε φόρους
Ανησυχητικά τα φορολογικά έσοδα του Μαΐου. Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου στο ΥΠΟΙΚ και επισπεύδουν το ρυθμό είσπραξης φόρων. Διαβάστε τι προτείνει ο νέος υπουργός Οικονομικών Σε νέα εργασιακή τροχιά φαίνεται να μπαίνουν οι εφορίες, καθώς ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς ζήτησε την αύξηση του ωραρίου των εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου μέσα σε τριάντα ημέρες να εισπραχτούν οι απαραίτητοι φόροι.

Η ίδια απαίτηση ισχύει και για την γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την πρώτη ημέρα στο υπουργικό γραφείο ο κ. Ζαννιάς έδωσε οδηγίες στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός και να κυλήσει ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Παράλληλα ενεργοποιούνται το ΣΔΟΕ και τα τελωνεία όπου παρατηρείται σημαντική κάμψη των εσόδων.


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αδυναμίας πληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ύψους περίπου 550 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως στον επικεφαλής της ΓΓΠΣ Χάρη Θεοχάρη να αποστείλει άμεσα όλα τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το ενιαίο τέλος ακινήτων 2009 και τον φόρο ακίνητης περιουσίας 2010 και 2011.

Ήδη η ΓΓΠΣ έχει επεξεργαστεί όλα τα Ε9 και με το πάτημα ενός κουμπιού θα αποσταλούν άμεσα 260.000 εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΤΑΚ 2009.

Αμέσως μετά θα σταλούν τα εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ 2010 και τον ΦΑΠ 2011, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται εισηγήσεις να μη δοθεί παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - έχει οριστεί η 15η Ιουνίου.

Αυτό για να μην πάνε ακόμη πιο πίσω οι εισπράξεις του κράτους από φόρους, τέλη και εισφορές.

Επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν φόρμουλα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ μετά τη διαπίστωση ότι πολίτες δεν πληρώνουν το ρεύμα για να μην επιβαρυνθούν με το χαράτσι επί των ακινήτων.

Ήδη θα έπρεπε στους λογαριασμούς του Απριλίου να είχε περιληφθεί το 1/5 της δόσης του χαρατσιού για το 2012.

Ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί με το σκεπτικό να πληρωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος στο σύνολό τους.

Τα πρώτα στοιχεία του Μαΐου για τα φορολογικά έσοδα είναι ανησυχητικά, αφού εμφανίζονται μειωμένα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βακτήρια «ζόμπι»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βακτήρια «ζόμπι»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ